Claudia Postelnicescu (ex-USR): Claudiu Năsui trebuie demis din funcția de ministru al Economiei. A dat dovadă de nesimțire crâncenă, tupeu și inadecvare

Claudia Postelnicescu (ex-USR): Claudiu Năsui trebuie demis din funcția de ministru al Economiei. A dat dovadă de nesimțire crâncenă, tupeu și inadecvare
Foto: Claudiu Năsui / Facebook

Claudia Postelnicescu, fost membru USR, susține că ministrul USR-PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, ar trebui demis din această funcție deoarece a dat dovadă de „nesimțire crâncenă, tupeu și inadecvare”. Reacție vine după ce Năsui a vrut s-o aducă în ministerul pe care îl conduce, de la Ministerul Finanțelor, pe Claudia Florina Prisecaru, acuzată că a colaborat cu Securitatea. Miercuri seară, el chiar a avut o reacție arogantă pe subiect, arătând că nu vede care e problema. Joi, Năsui a dat înapoi și a anunțat că renunță s-o mai numească pe Prisecaru în calitate de secretar general.

Claudia Postelnicescu, reacție dură în scandalul declanșat de Claudiu Năsui

Postelnicescu susține că Năsui a încălcat statutul USR care „interzice ocuparea oricărei functii publice de persoane care au colaborat cu Securitatea”.

Ea a mai remarcat și ipocrizia în atitudinea lui Năsui, care a apărat-o pe Prisecaru pe motiv că nu există decizie definitivă a instanței că a colaborat cu Securitatea, deși tot el „a profitat politic de mazilirea Roxanei Wring”, chiar predecesoarea lui, deci aceasta se afla fix în aceeași situație.

„Orice candidat intern la vreo funcție semneaza o declarație pe proprie răspundere prin care își asuma ca nu a colaborat cu Securitatea. Declarațiile mincinoase sunt fapta penala. Claudiu Nasui afirma ca a știut de colaborarea secretarei de stat de la finanțe cu Securitatea, dar nu I se pare grav. Deci, Claudiu Nasui are o mentalitate profund corupta moral, viciata radical, in care un om integru este egal cu un șobolan detractor, care merită răsplătit cu funcții publice”, a mai scris Postelnicescu, pe Facebook.

Ea l-a mai acuzat pe fostul său coleg de partid că „nu respectă istoria tragică a acestui popor” prin faptul că a susținut-o pe Prisecaru, acuzată de colaborare cu Securitatea, și a mai și fost arogant când i s-au cerut explicații.

Claudia Postelnicescu a mai remarcat faptul că „dintre toți omenirii strălucit de competenți cu care se laudă USR-PLUS, Năsui nu a găsit decât o colaboratoare parșivă, afiliată PSD”.

Postelnicescu a mai scris că, din toate aceste motive, îi solicită premierului Florin Cîțu să-l demită pe Claudiu Năsui din funcția de ministru al Economiei.

„Pentru toate aceste motive, de nesimțire crâncenă, tupeu și inadecvare la funcția publica pe care o ocupa, si pentru neobrazarea cu care a replicat „Si?” atunci când a fost întrebat dacă vede o problemă cu colaborarea doamnei secretar de stat cu Securitatea, solicit premierului Florin Cîţu demiterea ministrului Claudiu Nasui. Va invit sa sprijiniți acest demers cu toată forta. E momentul sa curățam viata publica și politica de oameni cu astfel de mentalități rușinoase pentru România moderna, europeana si competitiva, întemeiată pe valori umane și competenta profesionala reala, nu fabricata in laboratoarele serviciilor”, a mai scris Claudia Postelnicescu pe Facebook.

În 2019, ea a fost dată afară din USR pentru postări critice la adresa liderului Dan Barna.

În finalul mesajului, Postelnicescu a avut un mesaj și pentru Barna și Cristian Ghinea: „Rotirea cadrelor afiliate Securității ține de #RevolutiaBuneiGuvernari sau ține de #aceeasimizerie? Rușine, măi, rusine sa va fie! Este inacceptabila bătaia de joc pe care ne o serviți ca reforma de buna guvernare și nu p sa va lasam deloc sa defilări cu tupeu, asa cum ati facut intern. Capisci?”.