Cu ce se mai ocupă opoziția. Încă un liberal care vrea o sinecură: Claudiu Săftoiu va candida la alegerile europarlamentare

Cu ce se mai ocupă opoziția. Încă un liberal care vrea o sinecură: Claudiu Săftoiu va candida la alegerile europarlamentare

Liberalul Claudiu Săftoiu a anunțat că se va înscrie în competiția internă din PNL pentru o candidatură la alegerile europarlamentare din 2019, informează Libertatea. Fostul șef al SIE completează astfel lista liberalilor care își doresc un post la Bruxelles, pe un salariu consistent de la Uniunea Europeană.

”După o experiență de peste 14 ani în politica românească, am decis, ca membru liberal, să mă înscriu în cursa internă din cadrul Partidului Național Liberal, pentru o candidatură la alegerile pentru Parlamentul European, de anul viitor.

Sunt membru PNL, din 10 mai 2011. Anterior, nu am mai fost membru al niciunui partid politic, nici înainte de 1989, nici după. Am ales PNL cu mintea și cu inima, gândindu-mă la un viitor liberal al României, cu toate virtuțile pe care liberalismul le oferă unei națiuni – cele care au contribuit la făurirea României moderne”, a transmis Claudiu Săftoiu, potrivit sursei citate.

Până acum, mai multe nume grele din rândul PNL și-au anunțat intenția de a candida la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. Este vorba despre Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Crin Antonescu.

Liberalii au pus ochii pe funcțiile din Parlamentul European, în condițiile în care, în ultimii ani, opoziția nu s-a implicat în vreun proiect important. În schimb, liberalii par a se ocupa în această perioadă tensionată din politica românească, cu a-și asigura câțiva ani liniștiți de mandat la Bruxelles.

Ultima oră
23:22 - Replici dure între Mihai Tudose și Raluca Turcan: „La mulți ani la deces și veșnică pomenire la naștere!” / „Baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate vor avea muzeul lor: Jilava”
23:07 - Vladimir Putin spune că marina Rusiei poate lansa „o lovitură de imposibil de prevenit”, dacă e nevoie: „Suntem capabili să detectăm orice inamic în apă, deasupra apei și în aer”
23:07 - Pandemia de COVID a scăpat de sub control în Turcia, avertizează medicii
22:40 - Când ar urma să aibă loc o explozie a cazurilor de COVID-19 în România. Avertismentul specialiștilor: „Politicienii noștri în continuare așteaptă, ca atunci când sunt surprinși de prima zăpadă”
22:37 - Numărul cazurilor din SUA, în creștere din cauza variantei Delta, spune Casa Albă. Autoritățile americane mențin restricțiile de călătorie
22:08 - Marcel Ciolacu: Va veni FMI în România la anul pentru că nu vor găsi altă soluție. Categoric vor veni și tăierile
21:42 - Primul oraș din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale
21:39 - Radu Oprea (PSD): Starea de alertă din Sectorul 1, o cârdășie între prefectul USR-PLUS și primarul USR-PLUS – și cu mai mulți bani plătiți, și fără curățenie, și cu șobolani. O vom ataca în instanță (VIDEO)
21:32 - Restricții majore în New York, în contextul unui nou val de COVID-19: Vaccin sau test obligatoriu pentru funcționari
21:19 - Tanczos Barna: Agenția pentru Protecția Mediului nu are capacitatea de a interveni cu o echipă de specialiști pentru decontaminarea sau ecologizarea zonelor poluate