Clotilde Armand susține că USR trebuie să solicite înființarea unei comisii de anchetă privind legăturile lui Plahotniuc cu Bucureștiul

Clotilde Armand susține că USR trebuie să solicite înființarea unei comisii de anchetă privind legăturile lui Plahotniuc cu Bucureștiul
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Clotilde Armand susține că USR trebuie să solicite înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind protecția pe care oligarhul Vlad Plahotniuc a primit-o din partea Bucureștiului.

”Total de acord cu Sorin Ionita: ‘vom insista ca USR sa ceara comisie parlamentara de ancheta pe doua teme: (1) cine si cand i-a dat omului (V. Plahotniuc) cetatenia romana pe nume alternativ; (2) cine l-a sprijinit ilegal, daca o fi cazul de asa ceva, in anii din urma”’, a scris Armand, pe Facebook.

Sorin Ioniță scrisese despre susținerea pe care o are Plahotniuc din partea unei părți din diplomația românească, de la mai mulți politicieni, serviciile secrete românești și de la diverși consultanți:

”Povestea de dragoste cu Plahotniuc a baietilor din diplomatie &consultanta care scriu editoriale la Bucuresti si Chisinau poate sa continue, dar intre timp operativii din SIE, MAE si dl Aurescu realizeaza sper ca e game over si ii pregatesc omului elicopterul pentru extractie, ca sa scutim Moldova de framantari inutile. Macar atat si in ceasul 12.

Ar putea sa-l duca la Vaslui, de exemplu, unde a fost ajutat de prietenii din guvernarea de la Bucuresti sa preia prin racketing o mare afacere agricola 🙂

Dupa vacanta de vara vom insista ca USR sa ceara comisie parlamentara de ancheta pe doua teme: (1) cine si cand i-a dat omului cetatenia romana pe nume alternativ; (2) cine l-a sprijinit ilegal, daca o fi cazul de asa ceva, in anii din urma.

Stiu ca sunt chestii delicate la mijloc, dar o atare gafa de politica externa nu poate fi maturata sub pres ca si cand n-ar fi existat. Cum sa vrei sa construiesti Europa in Moldova cu brandul si metodele lui Plahotniuc, iar cetatenii pro-europeni sa te si creada?”.