Comisia de Cod Electoral va funcţiona până pe 31 decembrie

Comisia de Cod Electoral va funcţiona până pe 31 decembrie

Termenul privind funcţionarea Comisiei comune a celor două camere ale Parlamentului privind legile electorale a fost prelungit până la 31 decembrie 2015, potrivit hotărârii parlamentarilor de miercuri din plenul reunit, notează Mediafax.

Parlamentarii au adoptat hotărârea privind prelungirea termenului de funcţionare a Comisiei de Cod Electoral până la sfârşitul anului cu 368 de voturi „pentru” şi 12 abţineri.

Senatorii şi deputaţii au adoptat în plenul reunit hotărârea potrivit căreia termenul privind consituirea Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, privind modificarea Legii partidelor politice şi a Legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor elecorale se prorogă până la data de 31 decembrie 2015.

Comisia de Cod electoral a adoptat în sesiunea februarie-iunie modificarea legii partidelor, a legii privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, legea alegerilor locale şi legea alegerii Camerei Deputaţilor şi Senatului, care au fost aprobate de plenul celor două Camere şi promulgate. Marea restanţă a Comisiei este legea votului prin corespondenţă, care ar trebui însă să fie gata până în noiembrie, pentru a putea fi aplicată la alegerile legislative din 2016.

Comisia de Cod electoral a fost convocată, marţi, 15 septembrie, pentru a discuta proiectul legii votului prin corespondenţă, a anunţat, miercuri, preşedintele comisiei Mihai Voicu, arătând că speră ca, în două săptămâni, acest proiect să intre în dezbaterea Senatului. Camera Deputaţilor este for decizional.

PNL a depus tot miercuri, un nou proiect de lege privind creşterea numărului de deputaţi şi senatori de diaspora.