Comisia juridică a respins solicitarea PDL de rediscutare a cazurilor Andon şi Pâslaru, acuzați de ANI de incompatibilitate

Comisia juridică a respins solicitarea PDL de rediscutare a cazurilor Andon şi Pâslaru, acuzați de ANI de incompatibilitate

Comisia juridică a Camerei a respins miercuri solicitarea formulată de PDL pentru rediscutarea cazurilor deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Pâslaru, pentru care ANI a solicitat încetarea mandatelor, informează Mediafax.

Unul dintre argumentele invocate de deputatul UNPR Eugen Nicolicea a fost că nu există suficiente clarificări din partea reprezentanţilor ANI în ceea ce priveşte sancţiunile invocate pentru starea de conflict de interese. Anterior, preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anunţat că a solicitat prezenţa oficialilor ANI la şedinţa de miercuri, însă a primit răspunsul că nu ar fi oportună prezenţa la dezbaterile comisiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a scris Parlamentului, precum şi celor doi parlamentari care au decizii definitive de incompatibilitate, arătând că Guvernul nu are puterea de a demite parlamentari.

Agenţia Naţională de Integritate cere din nou Parlamentului revocarea din funcţie a parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către cei doi politicieni.

ANI consideră că s-a constatat „starea de incompatibilitate în care se află Sergiu Andon urmare a încălcărilor dispoziţiilor legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice”.

În martie, ANI a înaintat Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul Florin Pâslaru se afla în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

 

Ultima oră
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor