Comisia pentru buget – finanţe din Senat a amânat pentru săptămâna viitoare ședința pe Codul Fiscal

Comisia pentru buget - finanţe din Senat a amânat pentru săptămâna viitoare ședința pe Codul Fiscal

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat a amânat pentru săptămâna viitoare şedinţa pe Codul Fiscal. Asta deoarece marţi au fost depuse zeci de amendamente care trebuie analizate în detaliu împreună cu Ministerul Finanţelor, precum şi impactul bugetar al acestora.

„Propun să decalăm termenul de discuţie pentru Codul Fiscal pentru că sunt foarte multe amendamente. Ar fi bine să lucrăm şi săptămâna viitoare, mâine încercăm să rezolvăm problema Codului de procedură fiscală, iar săptămâna viitoare să rezolvăm amendamentele pe Codul Fiscal”, le-a spus senatorilor preşedintele comisiei, Viorel Arcaş, la începutul şedinţei.

Membrii comisiei au acceptat amânarea, precum şi primirea de amendamente şi în cursul zilei de miercuri, stabilită ca ultimă zi pentru depunerea acestora.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost reprezentat de secretarul de stat Dan Manolescu la ședință. Teodorovici a participat la ședința de Guvern, care s-a suprapus cu cea a comisiei de buget-finanțe.

„Amânarea e foarte bine venită, sunt foarte multe amendamente care trebuie discutate şi analizate în detaliu, precum şi ce impact bugetar presupun şi dacă se pot introduce în Codul Fiscal. De asemenea, modificările la Codul Fiscal aprobate pe TVA redus la 9% vrem să le includem în cod şi vă vom trimite la comisie amendamentele necesare”, s-a adresat Manolescu senatorilor, citat de Mediafax.

Acesta a mai subliniat faptul că această întârziere nu reprezintă neapărat o problemă.

„Nu cred că e o problemă de întârziere foarte mare. (…) Sunt foarte multe amendamente primite de la entităţi şi asociaţii profesionale, unele dintre ele vizează extinderea plafoanelor aplicabile în prezent pentru deductibilitatea la contribuţiile de pensii private, altele vizând extinderea categoriilor de mijloace fixe care beneficiază de profit reinvestit. Sunt diverse propuneri care necesită, în primul rând, şi o evaluare bugetară din punctul de vedere al impactului bugetar”, a spus el.

Senatul este prima cameră sesizată pentru legea Codului Fiscal.

Ultima oră