Consiliul Superior al Magistraturii va discuta miercuri demisia Monei Pivniceru din funcția de membru al CSM

Consiliul Superior al Magistraturii va discuta miercuri demisia Monei Pivniceru din funcția de membru al CSM
Foto: cugetliber.ro

Consiliul Superior al Magistraturii va discuta miercuri, 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcția de membru al acestui organism.

Astfel, CSM se va întruni miercuri în plen, pe ordinea de zi aflându-se inclusiv solicitarea Monei Pivniceru de a se lu act de demisia din funcția de membru ales al Consiliului, conform ordinii de zi al acestuia.

Ședința CSM este programată să înceapă la ora 10:00.

Mona Pivniceru a fost propusă pentru funcția de ministru al Justiției de către premierul Victor Ponta. Pentru a putea fi numită în funcție, aceasta a trebuit să își dea demisia din funcția de la CSM, să revină la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar de acolo să fie detașată la minister.

Joi, au fost date publicității imagini cu Mona Pivniceru urcându-se în mașina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase. Judecătoarea a declarat că nu știa a cui este mașina și că Andrei Năstase nu se afla în ea, ea întâlnindu-se cu o prietenă. Ca urmare a acestora, Pivniceru a declarat că se mai gândește dacă va mai prelua portofoliul de la Justiție.