Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marți la Palatul Cotroceni (VIDEO)

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marți la Palatul Cotroceni (VIDEO)
Foto: rfi.ro

Marți va avea loc prima ședintă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării după atentatele din Europa şi tentativa de lovitură de stat din Turcia, anunță B1TV.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor va fi analizat modul în care România şi-a îndeplinit obiectivele la summitul NATO de la Varşovia. Preşedintele Klaus Iohannis declarase după întoarcerea de la Varşovia că summitul NATO a fost un succes pentru ţara noastră.

În cadrul ședinței CSAT se va face un bilanț în privința a ceea ce a obținut România după summit în raport cu ce a dorit. Președintele Iohannis fiind mulțumit că în urma summitului, NATO va acorda o atenție deosebită regiunii Mării Negre. De asemea se vor lua în discuție și toate punctele pe care România le are de implementat în cadrul alianței.

Ale subiecte ce vor fi luate în discuție vor fi situația din Turcia în urma tentativei de lovitură de stat și raportul României cu această țară în contextul în care ambele sunt membre NATO, și de asemenea probleme din ultima perioadă cu care este afectată Europa, situația teroriștilor care au comis atacuri în Franța și Germania.

La ședința CSAT for participa președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, miniștrii cu responsabilități în domeniu și șefii de servicii de informație.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marți la Palatul Cotroceni

#DIRECT_ONE_firp4n#

Ultima oră
12:23 - Germania ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile. Jens Spahn vrea să extindă și disponibilitatea vaccinării pentru minorii din țară
12:23 - Nicușor Dan anunță patru proiecte noi pentru achiziția de tramvaie electrice din fonduri europene
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate