Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marți la Palatul Cotroceni (VIDEO)

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marți la Palatul Cotroceni (VIDEO)
Foto: rfi.ro

Marți va avea loc prima ședintă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării după atentatele din Europa şi tentativa de lovitură de stat din Turcia, anunță B1TV.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor va fi analizat modul în care România şi-a îndeplinit obiectivele la summitul NATO de la Varşovia. Preşedintele Klaus Iohannis declarase după întoarcerea de la Varşovia că summitul NATO a fost un succes pentru ţara noastră.

În cadrul ședinței CSAT se va face un bilanț în privința a ceea ce a obținut România după summit în raport cu ce a dorit. Președintele Iohannis fiind mulțumit că în urma summitului, NATO va acorda o atenție deosebită regiunii Mării Negre. De asemea se vor lua în discuție și toate punctele pe care România le are de implementat în cadrul alianței.

Ale subiecte ce vor fi luate în discuție vor fi situația din Turcia în urma tentativei de lovitură de stat și raportul României cu această țară în contextul în care ambele sunt membre NATO, și de asemenea probleme din ultima perioadă cu care este afectată Europa, situația teroriștilor care au comis atacuri în Franța și Germania.

La ședința CSAT for participa președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, miniștrii cu responsabilități în domeniu și șefii de servicii de informație.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marți la Palatul Cotroceni

#DIRECT_ONE_firp4n#