Contestaţiile pentru revocarea lui Blaga şi Anastase, judecate la CCR în 10 iulie

Contestaţiile pentru revocarea lui Blaga şi Anastase, judecate la CCR în 10 iulie
Foto: curieruljudiciar.ro

Contestaţiile lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase privind revocarea lor din funcţiile de preşedinte a Senatului, respectiv preşedinte a Camerei Deputaţilor, vor fi luate în discuţie de Curtea Constituţională în 10 iulie, a anunțat luni instituția, relatează Mediafax.

Blaga a anunțat marți seară, după revocarea sa din funcție că a depus contestație pentru că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum.

”Doi dintre cei care au decis – domnul Filip – și un secretar – domnul David, prin demisia din Partidul Democrat Liberal și-au pierdut de drept – repet, de drept – conform regulamentului Senatului, calitatea pe care o aveau în Biroul Permanent al Senatului. Prin urmare, nu au lucrat în cvorum,” a spus Blaga.

El a arătat că cererea pe care au adresat-o cei de la USL Biroului Permanent al Senatului nu a fost motivată, după cum cere Constituția. În plus, doar el însuși putea să convoce în ședință Biroul.

La rândul ei Roberta Anastase a spus că nu a existat nicio solicitare adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a instituţiei în aceeaşi zi, având pe ordinea de zi revocarea preşedintelui Camerei.

„Nu s-a mai îndeplinit o altă condiţie procedurală, anume aceea de a fi publicată această convocare în Monitorul Oficial. Nici la această oră nu există publicată în Monitorul Oficial convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Revocarea s-a făcut pe baza unui raport primit de la Comisia juridică. Aceasta s-a întrunit în şedinţă, a luat în discuţie o sesizare făcută acum câteva luni de zile asupra unei şedinţe pe care eu nu am condus-o”, a declarat Anastase.

Ea a menţionat și că la cele două Birouri Permanente nu au existat solicitări adresate preşedintelui Camerei privind convocarea unei sesiuni extraordinare.