MAE: România susține candidatura Ambasadorului Cornel Feruță la șefia Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

MAE: România susține candidatura Ambasadorului Cornel Feruță la șefia Agenției Internaționale pentru Energie Atomică
Foto: pixabay.com

România susţine candidatura ambasadorului Cornel Feruţă pentru funcţia de director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), în perspectiva alegerilor care vor avea loc în cursul acestui an, la nivelul Consiliului Guvernatorilor AIEA, a anunțat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

În conformitate cu decizia Consiliului Guvernatorilor al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) din 1 august 2019, candidaturile pentru poziția de Director General au putut fi depuse până pe data de 5 septembrie 2019, precizează MAE într-un comunicat de presă.

ADIO, MIOARA ROMAN! DIN PĂCATE A CEDAT! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI

Ambasadorul Cornel Feruță s-a născut în Balș, județul Olt, la 21 august 1975. A absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative și deține titlul de Master în Relații Internaționale în cadrul Universității București.

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

A devenit membru al Corpului Diplomatic al României în 1998 și are gradul diplomatic de Ambasador. În perioada 2007-2012 a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar,

Reprezentant Permanent al României la Organizațiile Internaționale de la Viena iar din septembrie 2013 a deținut funcția de Assistant Director General, Coordonator-Șef al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

În prezent, Cornel Feruță este Director General interimar al AIEA.

(Foto: Cornel Feruță / Facebook)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri
08:15 - Amenințare cu bombă la bordul unei curse Tarom Tel Aviv – București. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul / Întârzieri pe Aeroportul Otopeni din cauza unui atac cibernetic (VIDEO)