Crin Antonescu: Am cerut în CSAT revocarea şefului STS, dar consilierul Iulian Fota s-a opus

Crin Antonescu: Am cerut în CSAT revocarea şefului STS, dar consilierul Iulian Fota s-a opus

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat joi că a propus în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării revocarea din funcţie a şefului Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriş, dar decizia a fost blocată de consilierul prezidenţial Iulian Fota.

„După opinia pe care eu mi-am putut-o forma, în legătură cu toate legile şi regulamentele consultate, această instalare este în afara legii. Nu are acoperire legală. Eu am făcut astăzi în CSAT propunerea eliberării din funcţie, revocării din funcţie a domnului Opriş. Deciziile CSAT se iau prin consens, deci cu toate voturile, toţi membrii au votat această propunere. Domnul consilier prezidenţial al domnului Băsescu, Iulian Fota, care altfel este în concediu, s-a prezentat la şedinţă şi s-a opus. În felul acesta, nu am putut lua încă o decizie”, a declarat Antonescu, la Antena 3.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a afirmat, joi seară, la RRA, că nu deţine un telefon secretizat de la STS, ci este vorba despre unul operativ, cu care să poată comunica cu Serviciul de Protecţie şi Pază. El a afirmat că nu a cerut el respectivul sistem, ci este necesar pentru a păstra legătura cu Serviciul de Protecţie şi Pază.

Șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș, a fost audiat joi de Comisia de Apărare din Senat, după ce a în presă au apărut informații că ca STS i-ar fi instalat ilegal lui Traian Băsescu un telefon special în sediul de campanie.