Crin Antonescu: Cerem comisie parlamentară privind anchetele legate de referendum. Acuzațiile aduse lui Dragnea, o acțiune politică

Crin Antonescu: Cerem comisie parlamentară privind anchetele legate de referendum. Acuzațiile aduse lui Dragnea, o acțiune politică

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat joi, după ședința USL, că Uniunea va cere o comisie parlamentară în legătură cu fraudele de la referendum, iar liderii USL trimite scrisori forurilor europene referitor la această situaţie.

Antonescu a spus despre comunicatul emis de DNA, prin care îl acuză pe secretarul general Liviu Dragnea de constituirea unui sistem naţional de influenţă pentru a atrage voturi ilegale la referendum, că este un document fără precedent și inacceptabil într-o țară democratică.

„Liviu Dragnea este acuzat că a îndemnat lumea să voteze, iar aceasta reprezintă o faptă penală. Ne aflăm în fața unui moment extrem de grav, un atac al sistemului democratic de la temelia lui. Este inacceptabil ca un partid să fie atacat pentru activitatea pur politică de a atrage voturi. Nu putem accepta un asemenea mod de a lichida pluralismul politic” a spus Antonescu.

Antonescu a spus că toate acuzațiile aduse de Parchetul General și DNA sunt acțiuni politice.

„În momentul în care lideri politici, toți din USL, au fost chemați, cercetați, puși sub învinuire, era ușor de ghicit că aveam de-a face cu o acțiune politică.” a spus președintele PNL.

„Politica se face cu partid, cu lideri, cu organizatori, care, în campania electorală, au chiar obligaţia de a maximiza succesul electoral. În acest caz, avem de-a face cu incriminarea că nişte lideri politici au căutat să mobilizeze cetăţenii României la vot la referendum. Cred că suntem în faţa unui moment extrem de grav, în care instituţii ale statului, care ar trebui să nu se implice în niciun fel în jocul politic, atacă sistemul democratic pluralist la temelia lor. Este absolut inacceptabil ca o parte, alianţă, partid politic, să fie atacat pentru activitatea sa pur politică în cadrul unei campanii electorale”, a adăugat Antonescu.

Liderii USL au cerut înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze acuzațiile referitoare la fraudarea referendumului aduse de Parchetul General și DNA.

Crin Antonescu, la finalul ședinței USL

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe