Crin Antonescu: Declarațiile lui Băsescu sunt încercări inacceptabile de intimidare a partidelor și Parlamentului

Crin Antonescu: Declarațiile lui Băsescu sunt încercări inacceptabile de intimidare a partidelor și Parlamentului

Noul președinte al Senatului, liberalul Crin Antonescu, a declarat, marți seară, că declarațiile lui Traian Băsescu reprezintă o declarație inacceptabilă de intimidare a partidelor și a Parlamentului, pe care el și partenerii săi din USL nu o vor accepta, așa cum nu vor amenința nicun fel de amenințări și intimidări.

„Declarațiile de acum câteva minute ale lui Traian Băsescu reprezintă o reactie inacceptabilă de amenințare și intimidare a partidelor politice din România și a instituției fundamentale a democrației constituționale românești, Parlamentul României,” a afirmat Antonescu.

El a explicat că revocările sunt făcute în deplină conformitate cu Constituția și cu toate legile în vigoare.

„Parlamentari români au luat decizii în Parlamentul României și privitoare la funcționarea Parlamentului României. Nimeni, nici președintele României, nici altă instituție sau altă persoană nu poate cenzura dreptul reprezentanților, membrilor Parlamentului României, care este organismul reprezentativ suprem al poporului român – citez din Constituție – care este singurul izvor de lege, singurul legiuitor legitim, conform Constituției, nu poate interzice acestui for să ia decizii în Parlament, în limitele Constituției și cu privire la funcționarea Parlamentului,”
a mai spus noul președinte al Senatului.

Crin Antonescu a adăugat că au fost schimbate în mod regulamentar niște persoane, nu s-au atacat instituții.

„Nici eu, nici ceilalți lideri politici pe care președintele Traian Băsescu a încercat să îi amenințe nu ne temem de Traian Băsescu,” a mai precizat acesta, iar tonul președintelui este inacceptabil pentru cei din USL, ei neacceptând intimidări.

Antonescu a mai spus că USL dorește o justiție corectă, eficientă și depolitizată.

El consideră, de asemenea, că Băsescu afectează imaginea țării în mod foarte grav și seamănă cu un „alt conducător de tristă amintire”, pe data de 21 decembrie 1989.

Vezi AICI declarațiile lui Traian Băsescu.

Vezi AICI mai multe despre numirea lui Crin Antomescu în fruntea Senatului.

Crin Antonescu: nu vom accepta amenințări și intimidări din partea lui Traian Băsescu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21107').select();" id="embed_text_21107" />