Crin Antonescu: În PNL nu este niciun infractor. Voi cere MJ o situaţie a anchetelor pe vechea guvernare

Crin Antonescu: În PNL nu este niciun infractor. Voi cere MJ o situaţie a anchetelor pe vechea guvernare

Victor Ponta, Crin Antonescu şi Vasile Blaga să aibă grijă de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori. Atenţionarea a venit din partea preşedintelui Traian Băsescu, care a subliniat că nu acceptă minciunile liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, cu privire la controlul său asupra DNA.

„Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul preşedintelui asupra DNA. Şi Crin Antonescu, şi Victor Ponta, şi Vasile Blaga şi toţi să aibă grijă de infractori, de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori”, a spus Băsescu într-o declarație de presă de la Cotroceni.

Reacţiile la declaraţiile preşedintelui nu au întârziat să apară. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că în partidul pe care îl conduce nu se află infractori.

„Să fie foarte limpede pentru toată lumea, inclusiv pentru domnul Băsescu care acum e preşedinte în acte. Eu în PNL nu am niciun infractor. (…) Prin efectul Statutului, cine s-a aflat în această situaţie a părăsit partidul. Niciunui liberal, infractor sau nu, nu i s-a închis dosarul, niciunui liberal nu i s-au făcut pierdute înregistrările de la dosar, niciunui liberal nu i s-a pierdut aşa urma prin ani în justiţie (…)”, a declarat liderul PNL la Antena 3, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a mai precizat că la începerea sesiunii parlamentare va interpela Ministerul Justiţiei pentru ca DNA să prezinte o situaţie a anchetelor legate de „vechea guvernare”.