Crin Antonescu: Ioan Rus a mințit când a spus că am făcut presiuni asupra sa, bine că a plecat

Crin Antonescu: Ioan Rus a mințit când a spus că am făcut presiuni asupra sa, bine că a plecat
Foto: qmagazine.ro

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat, marți, că afirmațiile lui Ioan Rus conform cărora ar fi fost supus unor presiuni din partea primului sunt false, manifestându-și mulțumirea în ceea ce privește demisia fostului ministru MAI, arată Mediafax.

Acesta a precizat că este deranjat de faptul că a fost pus pe aceeași treaptă cu președintele suspendat Traian Băsescu.

Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. Deci în momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia ieri (luni, n.r.), şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat…„, a spus Antonescu.

Crin Antonescu nu s-a oprit aici, adăugând că afirmațiile lui Ioan Rus reprezintă o calomnie și l-ar putea chiar da în judecată, însă are alte treburi mai importante în momentul de față.

Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o domniei sale„, a încheiat Crin Antonescu.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor pentru că nu dorește implicarea instituției în ilegalități, explicând și că a fost supus unor presiuni venite din partea președintelui suspendat Traian Băsescu, dar și din partea președintelui interimar Crin Antonescu.

Vezi AICI mai multe detalii despre demisia lui Ioan Rus.

Antonescu l-a atacat pe Ioan Rus

Embed: " />
Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend