Crin Antonescu: Rocada Morar – Kovesi, o mișcare scandaloasă din partea Guvernului și a Monei Pivniceru

Crin Antonescu: Rocada Morar - Kovesi, o mișcare scandaloasă din partea Guvernului și a Monei Pivniceru
Foto: evz.ro

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a definit rocada Daniel Morar – Laura Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului General şi Direcției Naționale Anticorupție drept „scandaloasă și inacceptabilă”, transmite Realitatea TV.

Antonescu a precizat că aceată mișcare nu s-a negociat nici cu președintele Traian Băsescu și nici cu Comisia Europeană.

Liderul PNL a numit că această rocadă între cele „două persoane miraculoase” o dorință a lui Traian Băsescu, dar decizia este exclusiv a ministrului Justiției, Mona Pivniceru.

Aş considera scandalos din partea acestui guvern, acestui ministru, să vină o asemenea propunere, pentru că nu încape negociere într-un asemenea subiect. Este inacceptabil, pentru că eu am spus public lucruri despre prestaţia lor în fruntea lor acestor instituţii. Ar fi inacceptabil ca cineva să facă o înţelegere cu domnul Băsescu, Barroso sau Reding pe marginea acestui subiect”, a zis Crin Antonescu.

Acesta a completat că dacă s-ar fi negociat această schimbare la Bruxelles, premierul l-ar fi informat în legătură cu această decizie.

Laura Codruța Kovesi a anunțat luni că l-a delegat pe Daniel Morar interimar la Parchetul General, pentru următoarele 6 luni, ca urmare a încheierii activității la conducerea Ministerului Public.

Urmăriți B1TV.ro și pe