Crin Antonescu s-a răzgândit, nu mai vrea să se retragă din politică: Nu mai sunt legat de niciun rămășag

Crin Antonescu s-a răzgândit, nu mai vrea să se retragă din politică: Nu mai sunt legat de niciun rămășag
Foto: presidency.ro

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, despre retragerea sa din politică în condițiile în care Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni după referendum, că nu mai este :legat de niciun rămășag,” deoarece îndemnurile la neprezentare la vot „dau peste cap orice condiție de competiție electorală.”

„N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur și simplu domnului Basescu că înțeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul, ori plec eu. […] Când am văzut, totuși, cât de mult sunt interesați partizanii domnului Basescu – parcă mai mult chiar decât de rămânerea domniei sale – dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place și vreau și eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiției de cvorum, am spus da, chiar și așa, e în regulă; dacă nu se strâng nouă milioane de oameni să se pronunțe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat și mă duc învârtindu-mă. A survenit acum și acest element care dă peste cap orice condiție de competiție electorală, în care domnul Băsescu strigă: „fugiți, fugiți de la urne! Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament și de niciun rămășag,” a spus președintele interimar la Antena 3, conform Mediafax.

Deși a declarat că nu mai este legat de vreun rămăsag, acesta a precizat și că nu știe dacă mai poate face politică în eventualitatea în care nouă milioane de persoane ar vota pentru demitere la referendum, dar Traian Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni.

„Există, însă, o altă probelă și chiar nu pot să-i răspund acum. Eu nu știu dacă – Doamne ferește!, vom avea situatia cu șapte-opt-nouă milioane, la limită, de oameni care vin și spun ceva, cu votul lor, cu conștiința lor, cu dreptul lor și cineva, în ignorarea completă a acestei situații,revine totuși la Cotroceni, eu nu știu pur și simplu dacă mai pot să fac politică în continuare față de această situație. Nu știu, psihologic. O să vedem,” a precizat Crin Antonescu.

Președintele interimar a adăugat și că, în practică, „suntem împinsi către legea pe care au făcut-o PDL-iștii,” în care nouă milioane de cetățeni trebuie să voteze în favoarea demiterii, lege pe care Antonescu a numit-o „absurdă”, precizând și că pentru aceasta „nu s-a mai supărat nimeni în Europa.”

Pe 6 iulie, Crin Antonescu a afirmat, în cadrul unei ședințe a Parlamentului, că se va retrage din viața politică dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum. Mai mult, el a anunțat ulterior că dacă Băsescu se va întoarce la Cotroceni chiar și cu „zero voturi” el tot se retrage din politică.

Ultima oră
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină