Cristian Botan, ”transferul surpriză” al premierului Ponta: Tinerii precum el au curajul de a spune care sunt problemele României

Cristian Botan, ”transferul surpriză” al premierului Ponta: Tinerii precum el au curajul de a spune care sunt problemele României
Foto: Facebook

Premierul Victor Ponta și-a anunțat ”transferul surpriză” din executivul pe care îl conduce, fiind vorba despre un tânăr de 25 de ani, doctorand al SNSPA, care ”nu doar a pus degetul pe una din rănile sistemului, dar a pus la punct și o soluție menită să contribuie la vindecarea sa”.

Anunțul a fost făcut pe blogul personal al premierului, sub titlul ”Despre Cristian. Despre o decizie normală, nepolitică”.

Prim-ministrul îl promovează pe Cristian Botan, tânărul care a pus la punct o platformă unde sunt reunite toate angajările ”de la stat”.

Explicând că acest anunț este îndreptat pentru lumea online, premierul precizează că numirea lui Botan nu este politică, ci este menită să ”producă o schimbare în realitățile sistemului românesc”.

”Un anunț care țintește doar viitorul, îi are în vedere pe tineri și modul în care statul ar trebui să aprecieze ideile bune. Iar acesta ar trebui să fie un prim pas. Sunt convins că acolo, în România reală și normală, care depașește discursul politic și electoral, sunt mult mai mulți tineri precum Cristian care au curajul de a spune care sunt problemele României și care au și „îndrăzneala” de a propune proiecte care pot schimba modul în care administrația publică, Guvernul României și noi, politicienii în general, trebuie să interacționăm cu publicul”, citează postarea de pe blogul lui Ponta.

Aici se explică cum proiectul tânărului Cristian Botan i s-a părut un efort institutional și individual extraordinar și cum i s-a propus acestuia o colaborarea ”care să aducă un plus de transparență în angajările din sistemul public”.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)