Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: Votul pe BREXIT, o enormă șansă ca britanicii să rămână în UE

Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: Votul pe BREXIT, o enormă șansă ca britanicii să rămână în UE

Din punct de vedere politic, actuala situație este o oportunitate pentru președinția României la Consiliul UE, care poate fi un avocat al păstrării unității UE pentru cei 600.000 de români care trăiesc în UK, este de părere prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi.

“Este o șansă ca președinția României la Consiliul UE să aibă contur (în afara ideilor antieuropene promovate de PSD-ALDE).

Atrag atenția asupra declarației președintelui Tusk care întreba „care este soluția?”, sugerând astfel nevoia unui moment de gândire, înainte de orice decizie”, potrivit liderului liberal.

Potrivit lui Cristian Bușoi, după votul din Parlamentul Britanic putem asista la un reset.

„Exit-brexit” înseamnă ieșirea din gândirea rigidă și punerea pe masă a tuturor variantelor, inclusiv a unui referendum în Marea Britanie, în care britanicii să se pronunțe din nou, evitând o pierdere majoră pentru Marea Britanie și o situație rea pentru toată Uniunea Europeană.

Exit-ul din paradigma potrivit căreia Marea Britanie trebuie neapărat să iasă din UE, după ce a comis o incredibilăgreșeală politică, nu înseamnă “hopa-mitică”, ci o șansă nesperată pentru regândirea întregii situații. Uniunea Europeană nu este perfectă, dar, fără Uniunea Europeană, tuturor europenilor ne este mai rău, nu mai bine.”, conchide președintele PNL București, europarlamentarul Cristian Bușoi.