Cristian Diaconescu: Ministerul de Externe este mult mai preocupat de promovarea poziţiei USL decât de cea a României

Cristian Diaconescu: Ministerul de Externe este mult mai preocupat de promovarea poziţiei USL decât de cea a României

Fostul ministru Cristian Diaconescu îl acuză pe Andrei Marga, actualul şef de la Externe, că este preocupat mai degrabă să reabiliteze imaginea USL, decât să dovedească Europei că România ştie ce înseamnă democraţia.

Consilierul prezidenţial avertizează că oficialii europeni pot lua măsuri drastice împotriva ţării noastre, măsuri care pot produce efecte împotriva românilor care muncesc în străinătate sau a tinerilor care vor să studieze peste graniţe.

Diaconesc menționează că Andrei Marga pune interesele social-liberalilor mai presus de imaginea României după ce Comisia Europeană a publicat un raport îngrijorător referitor la ţara noastră.

”Din păcate, în acest moment, Ministerul de Externe este mult mai preocupat de promovarea poziţiei USL decât de cea a României, s-au trimis instrucţiuni specifice oficiilor diplomatice, mulţi dintre diplomaţii de carieră au fost ameninţaţi în sensul de a face imposibilul pentru a demonstra ceea ce este, după opinia mea, imposibil de demonstrat” spune Diaconescu.

Sancţionarea României cu suspendarea dreptului la vot în Parlamentul European nu este acum un pericol real, crede fostul ministru, care a amintiti și de dezavantajele acestor măsuri.

Diaconescu îl critică pe Andrei Marga

Embed: " />
Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)