Cristian Hrițuc: „Ce îmi place mie de Cioloș, mai ales când este ipocrit” / Coliderul USR-PLUS dă lecții după alegerile din Republica Moldova, dar ”uită” cum a tratat-o pe Maia Sandu când era premierul României

Cristian Hrițuc: „Ce îmi place mie de Cioloș, mai ales când este ipocrit” / Coliderul USR-PLUS dă lecții după alegerile din Republica Moldova, dar ”uită” cum a tratat-o pe Maia Sandu când era premierul României
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consultantul Cristian Hrițuc îi reproșează lui Dacian Cioloș, colider USR-PLUS, că are o abordare ipocrită în raport cu rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

Cioloș a susținut, într-un editorial, că România nu are de ce să se mândrească cu victoria președintei Maia Sandu deoarece nu a ajutat-o în eforturile sale. Asta deși Cioloș însuși, când era premierul României, a ignorat-o.

„Ce îmi place mie de Cioloș, mai ales când este ipocrit. Azi scrie ditamai editorialul ”România nu are de ce să se mândrească cu victoria Maiei Sandu”.

Când Moldova era în criză și domnul Cioloș era premier, Maia Sandu a venit la București și s-a văzut cu Alina Gorghiu, președintele PNL la acel moment, cu Traian Băsescu, cu Ovidiu Raetchi, iar Măria Sa Cioloș l-a trimis pe un ministru din Cabinetul său. E drept, la acea vreme Maia Sandu nu avea nicio funcție, fusese nominalizată pentru funcția de premier, dar nu acceptase. Cioloș vrea să dea lecții de deontologie, dar na, mai uită elemente din trecut”, a scris Cristian Hrițuc, într-o postare pe Facebook.

Consultantul politic explică apoi că principalul merit pentru victoria în algerile parlamentare anticipate chiar îi aparține Maiei Sandu, dar aceasta a avut susținere. De altfel, bătălia de la Chișinău nu a fost doar una între Maia Sandu și Igor Dodon, ci una dintre Vest și Est, fiecare susținându-și aliatul: „Și da, România are de ce să se mândrească că a câștigat Maia Sandu. Și nu doar România și SUA și Germania. Fără a-i diminua din meritele Maiei Sandu, să spui că aceasta câștiga fără susținerea la vedere, dar și aia mai puțin vizibilă publicului larg, înseamnă să fii naiv. Așa cum a contat orice ajutor trimis Republicii Moldova în timpul pandemiei, așa cum a contat deschiderea cancelariilor europene și proiectarea imaginii că: Moldova iese din izolarea externă datorită sprijinului oferit de occidentali Maiei Sandu, așa au contat și măsurile luate în subteran, iar aici episodul Durleșteanu va ramâne în istorie”.

Cristian Hrițuc i-a mai reproșat lui Dacian Cioloș că o face pe viteazul acum, când războiul s-a terminat: „Domnul Cioloș termină cu un atac la AUR, dar oare nu era mai bine să spună ce reprezintă această forță politică în timpul campaniei din Republica Moldova, nu de alta, dar” după război, mulți viteji se arată”.