Cristian Preda, despre acțiunile USL: Primul efect al acestui dezastru va fi, foarte probabil, un raport execrabil despre MCV

Cristian Preda, despre acțiunile USL: Primul efect al acestui dezastru va fi, foarte probabil, un raport execrabil despre MCV

Europarlamentarul PDL Cristian Preda comentează pe blogul său acțiunile USL din ultimele zile și susține că „primul efect al acestui dezastru va fi, foarte probabil, un raport execrabil despre MCV ”(n.r. Mecanismul de Cooperare si Verificare).

„USL nu a luat în calcul ceva. E vorba de dezastrul produs pe plan extern de această atitudine. La fel ca în 1990, mineriada parlamentară creează în Europa imaginea unei țări barbare. Presa germană de azi compară România lui Ponta și Antonescu cu Germania nazistă. Primul efect al acestui dezastru va fi – foarte probabil – un raport execrabil despre MCV, inclusiv introducerea unor noi exigențe privitoare la respectarea statului de drept. Reamintesc că raportul despre MCV va fi publicat în următoarele zile”, scrie Preda, pe blogul său.

Politicianul caracterizează deciziile actualei puteri drept un demers de intimidare a adversarilor politici.

„Ce rost au avut gesturile politice de ieri ale USL? Cred că asta e întrebarea principală. USL a răspuns: majoritatea nouă trebuie să tragă consecințele forței sale, fie și disprețuind regulile și procedurile parlamentare. Nu mai vorbesc de bunul simț: a spune că Avocatul Poporului a fost înlocuit pentru că a încălcat Constituția e o afirmație care ne arată că noua majoritate se identifică – nu e prima dată! – cu Curtea Constituțională. Dincolo de jocul parlamentar, e evident că forța care ignoră legea trebuie să intimideze. Pe cine? Adversarii politici, în primul rând, dar și pe toți acei cetățeni autonomi care se opun abuzurilor puterii, ale oricărei puteri”, a mai scris Preda.