Cristian Preda: E un progres faptul că USL doreşte o dezbatere în Parlamentul European despre situaţia din România

Cristian Preda: E un progres faptul că USL doreşte o dezbatere în Parlamentul European despre situaţia din România
Foto: ziuaveche.ro

Europarlamentarul democrat liberal , Cristian Preda , apreciază iniţiativa Uniunii Social Liberale de a dezbate situaţia politică din ţara noastră în Parlamentul European. Preda a scris, pe blogul său, că a sesizat o schimbare de atitudine a liderilor USL, care până ieri catalogau orice reacţie din Europa, faţă de situaţia politică din ţară, ca pe o „trădare a interesului naţional”

Ramona Mănescu, care e deputată în PE susţinută de PNL, a declarat că USL doreşte o dezbatere în faţa legislativului european despre situaţia din România. E un progres. Pe 2 iulie, cu o zi inainte de declanşarea iureşului legislativ încheiat cu suspendarea lui Traian Basescu, eurodeputaţii USL şi-au convins colegii din grupurile socialist şi ALDE să nu accepte propunerea PPE de a avea o dezbatere la Strasbourg despre acţiunile Guvernului Ponta, de la instalare până în acea zi. Poate că dacă acea dezbatere din primele zile ale lunii iulie avea loc, nu se ajungea la tensiunea de acum” a scris Preda.

Reacţia democat liberalului vine ca urmare a declaraţiilor de sâmbătă ale europarlamentarului USL, Ramona Mănescu, cu privire la vizita oficialului american Philip Gordon.

Europarlamentarii Uniunii Social Liberale au hotârît să iniţieze o dezbatere în Parlamentul European despre situația din România.