Cseke Attila: S-au programat circa 12.000 de persoane pentru doza a treia. Le recomand tuturor să se vaccineze (VIDEO)

Cseke Attila: S-au programat circa 12.000 de persoane pentru doza a treia. Le recomand tuturor să se vaccineze (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Circa 12.000 de persoane eligibile s-au programat deja pentru vaccinarea cu a treia doză de ser anti-COVID-19, a precizat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, care a fost imunizat el însuși cu a treia doză, marți dimineață, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cseke Attila, vaccinat marți cu a treia doză: Le recomand tuturor să se vaccineze

„De astăzi, toți cei care s-au vaccinat cu schemă completă, cu cele două doze, și au trecut cel puțin șase luni de la ultima doză, pot cere vaccinarea cu cea de-a treia doză. Recomand tuturor și îndemn pe toată lumea. Sunt peste 1.100.000 de cetățeni români, personal medical, dar nu numai, care se încadrează în această categorie și care se poate vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin. Până azi dimineață, în platforma în care se pot programa pentru cea de-a treia doză, sunt programați circa 12.000 de persoane dintre cele care pot lua acest vaccin. Evident, îndemnul nostru și recomandarea noastră în continuare este și pentru cei care astăzi încă nu s-au vaccinat de a se vaccina”, a declarat oficialul.

Ministrul interimar al Sănătății a vorbit și despre proiectul privind obligativitatea certificatului digital pentru personalul medical, proiect cu care Guvernul se va prezenta în Parlament.

„Testele se fac pe cheltuiala proprie, statul pune la dispoziție în mod gratuit vaccinul, există această posibilitate. Vreau să vă reamintesc că 70% din medicii din unitățile sanitare din România sunt vaccinați și le mulțumesc pentru acest lucru. În cazul în care nu se prezintă, avem de-a face cu o persoană din sistemul medical care nu este vaccinată, nu a trecut prin boală și nu se testează, va fi suspendat contractul individual de muncă, respectiv după 30 de zile de la suspendare poate avea loc și încetarea contractului de muncă. De asemenea, proiectul de lege prevede și sancțiuni care se aplică conducătorului unității sanitare în cazul în care nu respectă prevederea acestei legi”, a spus Cseke Attila.