CSM respinge acuzațiile lui Crin Antonescu privind cercetările legate de referendum

CSM respinge acuzațiile lui Crin Antonescu privind cercetările legate de referendum
Foto: bzi.ro

Consiliul Superior al Magistraturii și-a arătat îngrijorarea față de declarațiile de miercuri seară ale președintelui interimar Crin Antonescu. CSM a respins acuzațiile privind cercertările pe care procurorii le efectuează în legătură cu referendumul.

CSM menționează printr-un comunicat că a luat act cu profundă îngrijorare de acuzaţiile formulate de acesta în cazul anchetelor penale privind referendumul şi cerând neinterferenţa actorilor politici în sfera justiţiei.

„Procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale, fac parte din puterea judecătorească” se mai menționează în comunicatul respectiv.

Procurorii DNA au efectuat anchete în Gorj, Olt și Vrancea pentru a stabili corectitudinea organizării referendumului pentru demiterea președintelui.

Crin Antonescu și-a exprimat îngrijorarea față de anchetele procurorilor, menționând că din perioada comunismului nu s-a mai mers din poartă în poartă pentru a chestiona populația.

Eu nu formulez niciun fel de acuzație la adresa Parchetului General, vreau să fie clar că nici eu și nimeni altcineva nu împiedicăm desfășurarea cercetărilor. Având în vedere amploarea lor, cer procurorului general, de urgență, să ofere explicații publice în legătură cu natura, mijloacele și scopul acestor cercetări„, a spus Antonescu.

Vezi AICI răspunsul integral al CSM la adresa acuzațiilor aduse de Crin Antonescu

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică