Dacian Cioloș depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare. Calendarul complet al USR

Dacian Cioloș depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare. Calendarul complet al USR
Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, propunerea de premier a lui Klaus Iohannis, va depune luni în Parlament programul de guvernare și lista de miniștri din guvernul monocolor, potrivit unui comunicat USR.

Decizia a fost luată în cadrul USR în urma ședinței de vineri, 15 octombrie, când a fost stabilit calendarul pentru următoarele 3 zile:

  • sâmbătă – finalizarea programului de guvernare;
  • duminică – ședință de Biroul Național și Comitet Politic pentru aprobarea programului și a listei de miniștri;
  • luni – depunerea programului de guvernare și a listei de miniștri în Parlament.

Dacian Cioloș a anunțat zilele acestea că va merge în fața Parlamentului pentru votul de învestire chiar dacă nu va reuși să convingă PNL și UDMR, în cadrul negocierilor.

Cum ar putea arăta lista miniștrilor lui Dacian Cioloș

Potrivit informațiilor pe surse, Cioloș a schițat deja cabinetul unui posibil guvern monocolor.

La Ministerul Sănătății s-ar putea întoarce Vlad Voiculescu, iar Stelian Ion la Ministerul Justiției, miniștrii demiși de către Florin Cîțu. De asemenea, pe lista USR mai apar și nume mai puțin sonore, figuri secundare în cadrul partidului, precum Ștefan Pălărie, George Căteanu, Tudor Pop, Nicu Fălcoi sau Radu Panait.

De asemenea, dintr-un viitor guvern USR ar urma să facă parte și controversatul Iulian Bulai, cunoscut pentru gafele sale, în special în mediul online.

Dan Barna, vicepreședinte USR, a declarat marți seara, că USR este gata să-și asume conducerea unui guvern minoritar.

„Depinde ce ce va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după-amiază, dacă se deschid negocierile. Pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede”, a afirmat Barna, la TVR.