USR, gata să guverneze singur. Dan Barna: „Categoric!”

USR, gata să guverneze singur. Dan Barna: „Categoric!
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR simte că nu se poate baza pe susținerea PNL și UDMR. Cât despre PSD și AUR, nu este loc de niciun fel de negociere. În ciuda acestor probleme, Dan Barna, vicepreședinte USR, a declarat marți seara, că USR este gata să-și asume conducerea unui guvern minoritar.

„Depinde ce ce va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după-amiază, dacă se deschid negocierile. Pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede”, a afirmat Barna, la TVR.

Întrebat dacă USR va trece la elaborarea unui cabinet propriu, Dan Barna a răspuns: „Categoric, care s-ar putea să fie pe vineri sau cel mai târziu luni”.

Dacian Cioloș respinge dialogul cu PSD și AUR

Marți seara, Dacian Cioloș a declarat pentru B1 TV că se bazează pe susținerea din PNL și USR, iar un dialog cu PSD și AUR este respins categoric.

„(…) Retorica asta ironică, cu să discutăm noi cu PSD și cu AUR, mă rog, până la urmă e treaba lor dacă vor să o tot repete. Dacă vor să discutăm serios, noi am spus tot timpul că intenția noastră este să refacem această coaliție. Am și explicat la vremea respectivă de ce nu mai putem continua cu Florin Cîțu ca premier. Florin Cîțu e președinte al PNL, după cum vedeți mă întâlnesc cu el, nu e nicio problemă”, a declarat Dacian Cioloș.

Primele semnale cu privire la un eșec total al negocierilor dintre PNL și USR au apărut deja, în urma BPN-ului de marți seara. Florin Cîțu și echipa sa ar fi decis să se dezică de Dacian Cioloș și formațiunea sa.