Dacian Cioloș îl contrazice pe Dan Barna: USR-PLUS e gata să-și asume guvernarea, dacă e nevoie

Dacian Cioloș îl contrazice pe Dan Barna: USR-PLUS e gata să-și asume guvernarea, dacă e nevoie
Foto: Inquam Photos / George Călin

Au apărut primele divergențe în alianța USR – PLUS. Dacian Cioloș l-a contrazis, miercuri, pe Dan Barna, afirmând că USR-PLUSeste pregătită să preia guvernarea, „dacă e nevoie”.

”USR-PLUS este gata să-și asume inclusiv guvernarea, dacă e nevoie, însă pentru asta, cred că toată lumea de bun simț poate să înțeleagă, are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi așteptate de către cetățeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”, a spus liderul PLUS laRFI.

Pe de altă parte, liderul USR, Dan Barna, a declarat în cadrul emisiunii Dosar de Politician de pe B1 TV că formațiunea sa nu întra la guvernare până la alegeri, dar ar susține un guvern ”non-PSD” în anumite condiții.

„Nu, categoric nu!”, a răspuns tranșant liderulUSRpentru B1 TV. (Vezi AICI declaratia completă)

Dacian Cioloș a mai afirmat că “pentru asta are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi așteptate de către cetățeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”.

Declarațiile acestuia vin chiar în ziua în care PNL a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. (Vezi TEXTUL AICI)

Cioloș mai speră că există suficienți oameni lucizi la PSD, care să înțeleagă că merg spre o fundătură cu Guvernul Dăncilă.