Dan Barna, despre eliminarea pensiilor speciale: Se va face probabil până la sfârșitul lui 2023

Dan Barna, despre eliminarea pensiilor speciale: Se va face probabil până la sfârșitul lui 2023
Foto: gov.ro

Vicepremierul Dan Barna spune că eliminarea pensiilor speciale va avea loc, probabil, la finalul anului 2023. Potrivit coliderului USR PLUS, o astfel de măsură nu poat fi luată mai devreme de doi ani.

Când ar putea fi eliminate pensiile speciale: Precizările vicepremierului Dan Barna

”Toți ne dorim eliminarea pensiilor speciale, dar USR rămâne mereu singur la vot. Toți vor eliminarea pensiilor speciale, dar nu când vine vorba de categoria lor profesională. Eliminarea pensiilor se va face probabil până la sfârșitul lui 2023”, a spus Dan Barna joi seară, la Digi 24.

Până acum, au fost eliminate doare pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege aparține PSD, dar în el a fost inclus și un amendament depus de USR-PLUS potrivit căruia, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, încetează și plata pensiilor speciale aflate în vigoare.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților la finalul lunii februarie.

Premierul Florin Cîțu promitea atunci că pensiile speciale vor dispăreaodată cu reforma sistemului de pensii.

Pensiile speciale ”vor dispărea cu reforma sistemului de pensii, în care vom trece toate pensiilepe contributivitate”, spunea Florin Cîțu.