Dan Barna vrea ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE: ‘USR nu va face parte din executiv, dar este dispus să îl susțină, CU TREI CONDIȚII’

Dan Barna vrea ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE: 'USR nu va face parte din executiv, dar este dispus să îl susțină, CU TREI CONDIȚII'
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că susține alegerileparlamentare anticipate, afirmând că plecarea Guvernului Dăncilă de la Palatul Victoria reprezintă o urgență a țării.

Barna a spus că Alianța USR-PLUS nu va intra la guvernare acum, dar că va susține un guvern non-PSD.

„Acest guvern trebuie să plece. Ceea ce s-a întâmplat ieri în diaspora nu cred că e niciun dubiu pentru nimeni că a fost o strategie să îi împiedice pe românii din diaspora să voteze. (…)Pentru România, varianta corectă este cea a alegerilor anticipate, pentru că un guvern serios care să conducă România cu această majoritate parlamentară care tocmai a devenit ilegitimă prin votul de ieri al cetățenilor nu are cum să fie o alternativă realistă, nu are cum să funcționeze un guvern cu această majoritate”, a declarat Dan Barna, într-o intervenție telefonică la RTV.

Barna mai arată că “alegerile anticipate pot fi realizate doar după prezidențiale, deci cel mai devreme când ar putea fi anticipate ar fi odată cu alegerile locale și practic s-ar salva șase luni de coșmar pentru România”.

„Până atunci, pentru că până la locale mai este aproape un an,logica este că se poate crea un guvern non-PSD din actuala structură a Parlamentului prin eventuala coalizare a tuturor celorlalte forțe. USR a anunțat că nu va face parte din acest Guvern, dar este dispus să îl susțină parlamentar, atâta timp cât acel guvern va avea în programul său trei elemente: fără penali în funcții publice, primari în două tururi și repararea OUG 114 care pur și simplu alungă companiile din țară în momentul de față”, a subliniat Dan Barna.

Tags: