Dan Radu Ruşanu (PNL): Viviane Reding îşi depăşeşte atribuţiile în politica internă a României

Dan Radu Ruşanu (PNL): Viviane Reding îşi depăşeşte atribuţiile în politica internă a României
Foto: ziarelive.ro

Vicepreședintele PNL Dan Radu Ruşanu critică, într-un interviu acordat RFI, declarațiile de miercuri ale comisarului european pe Justiție referitoare la România, considerând că liderul european se implică prea mult în problemele interne ale țării, depășindu-și ” cu mult atribuţiile în politica internă a României”.

„Doamna Viviane Reding face parte din aceeaşi familie politică cu Partidul Democrat. Practic, a susţinut, fără să cunoască realităţile din România, anumite lucruri, aşa cum a fost informată de colegii din Partidul Democrat, deci colegii ei de partid. Dacă mergea la domnul Graham Watson de la PNL, vedeaţi că reacţia dânsului era cu totul alta” a arătat Rușanu.

Politicianul a reluat acuzațiile aduse lui Reding de însuși premierul Ponta și anume că aceasta a preluat niște informații primite de la Monica Macovei. (Detalii AICI)

”Doamna Viviane Reding ar trebui întâi să se documenteze asupra realităţilor din România şi să nu mai ia mot-a-mot şi să spună tot ce a afirmat doamna Monica Macovei. Am întrebat de multe ori pe domnii de la Uniunea Europeană şi pe Monica Macovei şi pe alţii din PD să ne spună un singur paragraf, un singur articol din Constituţie sau din regulamentele Camerei Deputaţilor sau Senatului, care a fost încălcat. Nici unul!” a mai arătat Rușanu.

Miercuri, Comisia Europeană și-a exprimat preocuparea pentru atacurile la democrație care încă au loc în România, menționând că aşteaptă de la premierul Victor Ponta fapte concrete. Reding a criticat faptul că Ponta înțelege să facă politică prin scrisori trimise CE și declarații goale, nu prin acțiuni concrete și legi.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)