Dan Șova: Nu iau în calcul o demisie. Modalitatea de îndreptare a unei greșeli este învățarea și nerepetarea ei

Dan Șova: Nu iau în calcul o demisie. Modalitatea de îndreptare a unei greșeli este învățarea și nerepetarea ei

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Șova, susţine că nu este antisemit şi că nu ia în calcul demisia. Asta chiar dacă mai multe voci au cerut-o, mai ales din zona comunităţii evreieşti, după ce a minimalizat acum câteva luni amploarea Holocaustului în România, într-o emisiune televizată.

Dan Şova şi-a cerut încă o dată scuze, pentru că ştie că a greşit faţă de evrei, dar spune că nu va demisiona.

„Nu, nu iau în calcul o demisie, pentru că modalitatea de îndreptare a unei greșeli este învațarea și nerepetarea ei, ceea ce eu am făcut. Mai mult decât atât, în acest moment sunt implicat foarte puternic într-un proces de înăsprire a Legii 106 cu privire la afirmațiile antisemite sau la manifestările anti-semite” a spus el.

Şova susţine în continuare că nu este antisemit. Mai mult decât atât, ar vrea ca istoria evreilor şi a Holocaustului în România să fie introduse în programa de învăţământ.

” La mine a fost vorba doar de lipsa de informare în legătură cu anumite date concrete, pe care le-am învatat, mi le-am însușit” a declarat Șova.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul a mai anunţat că se află într-o colaborare cu mai multe ONG-uri care reprezintă comunitatea evreiască şi îşi doreşte să rectifice erorile din trecut.

Dan Șova nu vrea să demisioneze

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22672').select();" id="embed_text_22672" />
Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)