Dan Șova: Nu iau în calcul o demisie. Modalitatea de îndreptare a unei greșeli este învățarea și nerepetarea ei

Dan Șova: Nu iau în calcul o demisie. Modalitatea de îndreptare a unei greșeli este învățarea și nerepetarea ei

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Șova, susţine că nu este antisemit şi că nu ia în calcul demisia. Asta chiar dacă mai multe voci au cerut-o, mai ales din zona comunităţii evreieşti, după ce a minimalizat acum câteva luni amploarea Holocaustului în România, într-o emisiune televizată.

Dan Şova şi-a cerut încă o dată scuze, pentru că ştie că a greşit faţă de evrei, dar spune că nu va demisiona.

„Nu, nu iau în calcul o demisie, pentru că modalitatea de îndreptare a unei greșeli este învațarea și nerepetarea ei, ceea ce eu am făcut. Mai mult decât atât, în acest moment sunt implicat foarte puternic într-un proces de înăsprire a Legii 106 cu privire la afirmațiile antisemite sau la manifestările anti-semite” a spus el.

Şova susţine în continuare că nu este antisemit. Mai mult decât atât, ar vrea ca istoria evreilor şi a Holocaustului în România să fie introduse în programa de învăţământ.

” La mine a fost vorba doar de lipsa de informare în legătură cu anumite date concrete, pe care le-am învatat, mi le-am însușit” a declarat Șova.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul a mai anunţat că se află într-o colaborare cu mai multe ONG-uri care reprezintă comunitatea evreiască şi îşi doreşte să rectifice erorile din trecut.

Dan Șova nu vrea să demisioneze

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22672').select();" id="embed_text_22672" />