Dan Vîlceanu: Întotdeauna se găsesc soluții pentru plata pensiilor și a salariilor

Dan Vîlceanu: Întotdeauna se găsesc soluții pentru plata pensiilor și a salariilor

Ministrul interimar al Finanțelor spune că întotdeauna se găsesc soluții pentru plata pensiilor și a salariilor. Dan Vâlceanu dă asigurări că acestea vor fi plătite, iar el a precizat că se vor găsi soluții, chiar dacă Guvernul nu mai poate adopta o rectificare bugetară.

Dan Vîlceanu spune că nu se pune problema ca acestea să nu fie plătite. În prezent, Guvernul interimar nu poate adopta o rectificare bugetară.

Dan Vîlceanu dă asigurări că pensiile și salariile vor fi plătite

Ministrul interimar al Finanțelor spune că se pot găsi soluții cu privire la plata pensiilor și a salariilor, chiar dacă Executivul interimar nu poate adopta rectificarea bugetară. El a mai precizat că miniștrii vor găsi variante pentru plata acestora, una dintre ele fiind și cea în care se vor lua bani de la alte ministere.

Întotdeauna se găsesc soluții pentru a se plăti pensiile și salariile. Nu se pune problema. Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile și salariile (…) Am trimis deja o circulară la toate ministerele, ne comunică sumele pe care le vor aduce în fondul de rezervă și putem să folosim și această variantă”, a explicat Dan Vîlceanu, la Digi24.

Discuțiile cu privire la creșterea pensiilor vor continua

Dan Vîlceanu a anunțat că vor continua discuțiile cu privire la creșterea pensiilor, pentru că momentan nu s-a ajuns la un acord. Majorarea propusă de PSD ar avea un impact de 1,4% din PIB.

Totodată, Dan Vîlceanu a ținut să precizeze că PNL nu ar fi de acord nici cu o creștere a taxelor și a impozitelor și că trebuie să fie găsite alte variante, echilibrate.

Oricum, în calculul bugetului pe anul viitor noi luaserăm în considerare ceea ce legea prevede deja: la alocații, acea creștere la 243 de lei și 486 de lei și, în cazul pensiilor, creșterea dată de inflație și de jumătate din creșterea salariului mediu brut.

Creșterile de care vorbim acum sunt mai mari decât presupune legea și vom găsi o variantă astfel încât ele – dacă vom ajunge la o înțelegere – să crească și mai mult. Vor crește, dar într-o marjă în care să putem plăti”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi 24.