Dan Vîlceanu: PNRR vine cu reforme și cu bani pentru a finanța investiții de care noi avem nevoie, cum sunt spitalele și autostrăzile. Cineva trebuie să stea cu ochii tot timpul pe atingerea obiectivelor (VIDEO)

Dan Vîlceanu: PNRR vine cu reforme și cu bani pentru a finanța investiții de care noi avem nevoie, cum sunt spitalele și autostrăzile. Cineva trebuie să stea cu ochii tot timpul pe atingerea obiectivelor (VIDEO)
Foto: Dan Vîlceanu / Facebook

În PNRR sunt cuprinse printre altele condiționalități pentru ca România să aibă în viitor un buget solid, un sistem de pensii sustenabil și un sector sanitar care să răspundă mult mai bine nevoilor, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, joi, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dan Vîlceanu, pe B1 TV: „PNRR vine cu bani pentru a finanța investiții de care noi avem nevoie”

„Eu cred că ce trebuie să rețină oamenii legat de PNRR este că acest PNRR vine cu bani pentru a finanța investiții de care noi avem nevoie, spitale, autostrăzi, rețele de apă și canal ș.a.m.d. Sunt lucruri foarte bune pentru care acceptăm acest PNRR. Mai mult decât atât, și este mult mai important pentru mine decât banii care vin, sunt reformele din PNRR. Eu cred că nu putem spune că nu vrem un buget sustenabil, un buget construit pe principii corecte. În PNRR sunt cuprinse câteva condiționalități pentru ca România în viitor să aibă un buget solid, un buget sustenabil, sau un sistem de pensii sustenabil, sau un sistem de sănătate care să răspundă mult mai bine nevoilor, digitalizare ș.a.m.d”, a declarat liberalul, care a spus că „singura piedică în accesarea fondurilor europene suntem noi, românii”.

România a primit o primă tranșă din PNRR, constând în 1,8 miliarde euro. Întrebat dacă există vreun obiectiv care ar putea genera riscul de a pierde sau de a întârzia nepermis de mult următoarea tranșă de bani, ministrul a explicat: „Nu cred, nu cred lucrul acesta. Din cele 21 de obiective, cinci sunt deja atinse. Mâine (vineri, n.r.) sper și, de fapt, cu siguranță vom adopta ordonanța privind fluxurile financiare din PNRR, și acesta este un alt obiectiv pe care o să îl bifăm. Sunt altele care sunt bifate, însă nu au fost emise documentele pentru a fi formalizată atingerea acestor obiective, deci nu cred că există în momentul acesta ceva care să ne îngrijoreze, dar bineînțeles că trebuie să fim vigilenți și să stea cineva cu ochii tot timpul pe atingerea acestor obiective pentru că, altfel, riscăm ca oamenii să se relaxeze și să ne trezim că nu se mai întâmplă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe