Premierul Viorica Dăncilă i-ar fi propus, la Bruxelles, pe Dan Nica şi Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european. Dan Nica, pentru B1.RO: „Nu am aceste informații”

Premierul Viorica Dăncilă i-ar fi propus, la Bruxelles, pe Dan Nica şi Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european. Dan Nica, pentru B1.RO: Nu am aceste informații
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

EXCLUSIV ONLINE //Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles cele două propuneri din partea Guvernului României pentru funcţia de comisar european, iar cele două nume înainte ar fi europarlamentarii Rovana Plumb şi Dan Nica, anunţă G4Media citând surse politice și guvernamentale.

Întrebat de B1.ro, dacă poate să confirme trimiterea scrisorii dacă a avut discuții inainte pe această temă, Dan Nica a spus: „Nu am aceste informații”.

Europarlamentarul PSD a refuzat să precizeze şi dacă a avut discuţii cu premierul privind nominalizarea pentru un postul de comisar european ce îi revine României.

„Dacă aveți orice altă întrebare vorbiți la Guvern. Dânșii sunt cei în măsură să vă dea toate informațiile. Orice subiect pe această întrebare la Guvern, vă rog mult.”

B1.ro a solicitat un punct de vedere şi Guvernului, dar nu a primit niciun răspuns până la ora publicării acest material.

Cealalaltă propunere, Rovana Plumb, nu a răspuns apelurilor B1.ro.

Rovana Plumb a deschis lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. După condamnarea lui Liviu Dragnea, în presă s-a vehiculat că aceasta nu ar fi în graţiile noului lider al social-democraţilor, Viorica Dăncilă, şi nu va fi propusă comisar european precum anunţa Liviu Dragnea.

Rovana Plumb a fost implicată în dosarul privind transferul Insulei Belina către CJ Teleorman. Dar, în octombrie 2017, a scăpat de anchetă după ce colegii ei din Camera Deputaţilor au respins cererea DNA de avizare a urmăririi penale.

Dan Nica este europarlamentar din 2014 şi a avut la rândul său probleme penale. În calitatea de ministru de Interne, Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul.

De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.