Dăncilă îl demite pe Remus Borza la mai puţin de o săptămână de la numire: Premierul s-a supărat pe declaraţiile consilierului despre concedierile din sectorul public

Dăncilă îl demite pe Remus Borza la mai puţin de o săptămână de la numire: Premierul s-a supărat pe declaraţiile consilierului despre concedierile din sectorul public
Foto: Facebook / Remus Borza

Decizie drastică luată de premierul Viorica Dăncilă! Aceasta a anunţat că îl va concedia de luni pe consilierul său pe probleme economice, Remus Borza, după ce aceasta a vorbit de concedieri în sectorul public care este prea aglomerat, conform unor surse guvernamentale.

Numirea lui Remus Borza în funcţia de consilier pe probleme economice, reformă şi fiscalitate apăruse în Monitorul Oficial abia luni, 3 iunie. Cooptarea acestuia a venit ca urmare a plecării lui Liviu Dragnea la închisoare, moment după care Viorica Dăncilă a decis să în înlocuiască de la Guvern pe Darius Vâlcov.

„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a fost declaraţia lui Remus Borza care a dus la demiterea acestuia.

Numirea lui Remus Borza a fost una controversată deoarece acesta a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în 2015, la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Remus Borza a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care tot Remus Borza era asociat.