Dăncilă vrea publicarea stenogramelor cu discuția de la Cotroceni. Premierul, despre reacția lui Iohannis: Sunt uimită. Nu-mi permit să spun că cineva minte, dar… (VIDEO)

Dăncilă vrea publicarea stenogramelor cu discuția de la Cotroceni. Premierul, despre reacția lui Iohannis: Sunt uimită. Nu-mi permit să spun că cineva minte, dar... (VIDEO)

Premierul Viorica Dăncilă a dat de înțeles că președintele Klaus Iohannis a mințit în comunicatul emis după discuția avută marți, la Palatul Cotroceni, pe tema Legii salarizării.

La întrunire au participat Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii, și președintele Klaus Iohannis. După discuții, șeful statului a criticat, într-un comunicat, atitudinea coaliției PSD-ALDE.

Șeful statului a repoșat faptul că majorările salariale promise de PSD și ALDE au fost practic anulate de artificiul trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. El a precizat că ”suprapunerea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu modificarea Codului Fiscal prin OUG 79/2017 a condus la diminuări salariale pentru unele categorii de personal, atât la nivel central, cât şi local, consecinţe negative pe care Guvernul nu le-a prevăzut”.

PreşedinteleKlaus Iohannisa arătat că nu se mai poate vorbi de predictibilitate în mecanismul de stabilire a drepturilor salariale, atât timp cât apar diverse noi amendamente pentru diferite categorii de personal, care introduc discriminări salariale şi încurajează solicitări similare şi din partea altor categorii de personal, cu preţul unor riscuri privind încadrarea în ţintele bugetare asumate de către Guvern.

În replică, Dăncilă s-a arătat surprinsă de acest comunicat.

”Sincer sunt un pic uimită. Am văzut comunicatul și nu vreau să fim în postura de a crede ce spune președintele sau ce spun eu. Să arate stenogramele și ne vom lămuri. Nu-mi permit să spun că cineva minte, dar lucrurile nu au stat cum e scris în comunicat. Doamna Olguța a explicat (Detalii AICI), a declarat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)