Vâlcov (8 ani de închisoare în primă instanță): Ministrul Finanțelor va cere Consiliului Concurenței un control privind fluctuațiile cursului valutar și ROBOR

Vâlcov (8 ani de închisoare în primă instanță): Ministrul Finanțelor va cere Consiliului Concurenței un control privind fluctuațiile cursului valutar și ROBOR
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă și eminența cenușie a programului economic PSD, a declarat că Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, va cere Consiliului Concurenței să efectueze un control pe piață privind ROBOR și fluctuațiile cursului valutar.

Vâlcov a mai afirmat că Ordonanța de Urgență 114/2018, cea care a introdus mai multe taxe, inclusiv așa-zisa ”taxă pe lăcomie”, nu va fi nici abrogată, nici modificată, în pofida ”presiunilor”, informează profit.ro.

Consilierul lui Dăncilă l-a acuzat, totodată, pe Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, că ”dă în fiecare zi lecții” Guvernului.

”Când se tăiau pensiile și salariile, a fost de acord. Consiliul Fiscal îl conduce economistul-șef al austriecilor. În aceeași perioadă, Consiliul Concurenței era condus de un președinte. Cine punea acel președinte? Ați ghicit! Groningen (președintele executiv al Raiffeisen – n.r.). Deci, șeful Raiffeisen era cel care punea președintele Consiliului Concurenței și economistul-șef al Raiffeisen face politica fiscală”, a declarat Darius Vâlcov la Antena 3, potrivit profit.ro.

Vâlcov a mai afirmat că procedura de numire a președintelui Consiliului Concurenței a fost schimbată, iar Guvernul a modificat legea, astfel încât anchetele Consiliului să fie soluționate în termen de 6 luni cu raport final, dar și cu indicii sau o sinteză preliminară la 3 luni.

În baza Ordonanței, ministrul Finanțelor va solicita Concurenței o anchetă privind evoluția ROBOR și a cursului valutar: ”Cum se publică ordonanța (în Monitorul Oficial – n.r.), ministrul Finanțelor este pregătit să ceară pentru ROBOR și pentru euro intervenția Consiliului Concurenței”.

Darius Vâlcov are o condamnare în primă instanță la opt ani de închisoare cu executare. El a primit patru ani pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția, însă sentinţele au fost contopite.

Urmăriți B1TV.ro și pe