Biroul Electoral Central oferă date privind prezența la vot în timp real, iar datele nu arată deloc bine, până în prezent, pentru partidele ce se bazează pe voturile tinerilor. Absenteisemul atinge cote alarmante în rândul celor cu vârste cuprinse între 18-24 de ani. Un factor care ar putea explica acest lucru este faptul că studenții nu pot vota decât în localitatea de domiciliu și nu și în locurile în care studiază.
În schimb, în rândul populației cu vârste cuprins între 45-64 de ani prezența este în număr mare, în rândul aceastei categorii existând mereu o mobilizare foarte bună când vine vorba de alegeri. Următoarea categorie ca și procentaj de prezență la vot fiind cea 65+.
De asemenea, se remarcă o creștere a interesului pentru vot în urban comparativ cu ruralul, ceea ce reprezintă o schimbară față de anii precedenți, conform datelor BEC.
Peste 6,3 milioane de români au votat până la ora 18.00, ceea ce înseamnă că 34,50% dintre cetățenii cu drept de vot au ajuns la urne. Procentul cel mai mare al prezenței la vot s-a înregistrat, până la ora menționată, în județul Olt: 42,41%. În Teleorman și-au exercitat dreptul de a vota 41.99% dintre cetățeni, iar în județul Dolj 39,15 %. Procentele cele mai mici s-au înregistrat în județele Maramureș (27,66%), Timiș (29,61%) și Vaslui (30,30%). În București, prezența la vot este de 35,10%. (Detalii AICI).