De ce nu vine Radu Berceanu în faţa Comisiei de anchetă: Nicolicea era electrician, acum e mare specialist în drept. Fifor a fost bibliotecar de la Craiova

De ce nu vine Radu Berceanu în faţa Comisiei de anchetă: Nicolicea era electrician, acum e mare specialist în drept. Fifor a fost bibliotecar de la Craiova
Foto: Capital

Fostul lider PDL Radu Berceanu a declarat că nu vrea să vină la comisia parlamentară ce anchetează alegerile din 2009, acolo unde a fost chemat să dea explicații, pentru că nu vrea să plătească din banii lui transportul din Craiova până în București și înapoi, dar și pentru că nu i se pare normal să dea explicații în fața unor politicieni care au devenit brusc și întru-un mod foarte dubios specialiști în drept.

El s-a referit mai ales la Eugen Nicolicea (PSD) care este, de fapt, electrician, și la Mihai Fifor (PSD, chiar lider al comisiei), care a fost bibliotecar.

Berceanu a mai spus că această comisie s-a constituit doar pentru ca unii politicieni să-și facă publicitate și să mai apară la televizor.

”Mi-a trimis o secretară un SMS în care îmi spunea că trebuie să mă prezint la această Comisie. Am trimis şi eu un SMS înapoi în care am întrebat: bun, şi cine plăteţeşte deplasarea de la Craiova şi înapoi? De atunci nimeni nu mi-a mai zis nimic. E uşor aşa să zici că faci comisie de anchetă, dar oamenii vin toată ţara. Eu ştiu cum e pe la comisie în Parlament, că stai o zi întreagă ca să îşi facă publicitate nişte senatori şi deputaţi pe care îi cunosc de când erau mici.

Adică inventează comisii şi modifică regulamentele electricianul ăla, care acum e mare specialist în drept Nicolicea. Când era la PD Mehedinţi era electrician, acum e mare specialist în drept. Bravo lui, că a evoluat, dar cine îmi dă mie înapoi ziua aia pierdută pe la comisie, că dacă stau bine să mă gândesc, eu în 2009 nu eram implicat în campania electorală, nu mai aveam nicio funcţie, dar ei vor să mă întrebe. Să mă întrebe, că eu n-am o problemă, însă înainte să plătească.

Eu voi veni în faţa comisiei, dar când rezolvă şi ei această problemă. Că să stau acum pe banii mei să mă întrebe un fost bibliotecar de la Craiova, care acum a ajuns mare preşedinte de comisie, domnul Fifor, care e omul lui Prioteasa, nici asta nu-mi e tocmai comod. Vor reprograma ei audierea după ce vor rezolva problema banilor”, a declarat Radu Berceanu, pentru stiripesurse.ro.