Declarație a Senatului în care critică masurile CE privind criza migrației

Declarație a Senatului în care critică masurile CE privind criza migrației
Foto: testatinromania.ro
  Senatul a adoptat o declarație care va fi transmisă instituțiilor europene în care este prezentat dezacordul față de unele metode de realocare a migranților, metode care nu rezolvă de fapt  problema imigraționistă, transmite Mediafax.
Textul hotărârii prezentate de președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Anca Boagiu prezintă dezavantajele mecanismelor obligatorii impuse de Consiliul European.

Ne exprimăm dezacordul faţă de utilizarea unor mecanisme obligatorii, fără a ţine seama de particularităţile fiecărui stat, în cazul relocării intra-UE şi extra-UE şi subliniem că aceste măsuri nu abordează cauzele profunde ale migraţiei masive, dar au creat, deja, un efect advers, de stimulare a migraţiei. În acest context, reiterăm importanţa ca statele membre să deţină în continuare principala responsabilitate pentru politici în domeniul migraţiei şi acordării azilului, incluzând dreptul de decizie în aceste domeni”.

Tot în legătură cu situația migraționistă, senatorii au declarat că fenomenul nu poate fi oprit, dar că poate fi controlat mai ușor numai printr-o cooperare între EU și țările terțe. Acestea, în scrisoarea senatorilor, trebuie să aibă un rol activ în lupta împotriva cauzelor care determină migrația, dar și în securizarea granițelor.

Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și transmis instituțiilor europene.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)