Delegația APCE: Ne temem de ce este mai rău dacă nu se schimbă lucrurile, înainte și după 29 iulie

Delegația APCE: Ne temem de ce este mai rău dacă nu se schimbă lucrurile, înainte și după 29 iulie

Delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a susținut joi o conferință de presă, în urma întâlnirilor cu premierul Victor Ponta, președintele interimar Crin Antonescu, președintele suspendat Traian Băsescu, dar și alți lideri politici. Astfel, președintele Grupului Liberal Democrat, Anne Brasseur, a afirmat că delegația este preocupată de situația actuală din România, lansând un apel către politicieni spre înțelegere.

Suntem preocupați de situația actuală din România. Ni s-a explicat de ce se întâmplă aceste lucruri, însă chiar dacă încercăm să înțelegem, este e legat de o cultură care ne preocupă, legată de majoritate și opoiziție, o stiuație care ne preocupă mult. Trebuie să le punem întrebări și despre ce se va întâmpla după referendum. Sperăm că în toamnă, campania va fi una liniștită, în care interesul țării va fi punctul central, și nu pozițiile personale care pot rezulta din ea. Pentru mine democrația înseamnă mai mult decât respectarea Constituției, nu este suficient. Facem apel la toți cei care au răspundere poltiică să găsească un teren al înțelegerii pentru a pregăti un viitor liniștit acestei țări”, a declarat Anne Brasseur.

La rândul său, Andreas Gross, preşedintele Grupului Socialist, a declarat că există temeri în ceea ce privește democrația în România, apreciind că acest conflict dintre majoritate și opoziție nu este pe cale de a se termina.

„Am temeri privind democrația în România și pentru cetățeni, poate mai mari decât înainte. Suntem pe punctul unui escaladări a unui conflict care nu s-a sfârșit, care a început înainte ca majoritatea să devină majoritate. Democrația înseamnă mai mult decât suveranitatea majorității. Este vorba despre o răspundere comună a fostei majorități și a celei actuale. Mă tem de cei mai rău dacă nu se schimbă lucrurile înainte și după 29 . Această violență structurală care s-a acumulat, mă tem să nu izbucnească.  Trebuie să ne gândim mult ce putem face pentru a contribui la evitarea escaladării acestui conflict și sper că și cetățenii României vor fi implicați în acest efort”, a spus Andreas Gross.

Delegația APCE: Ne tem pentru democrație în România

Embed: " />

Tags: