Deputatul Cătălin Rădulescu: Masca nu este sănătoasă ţinută mai multe ore, produce modificări cerebrale

Deputatul Cătălin Rădulescu: Masca nu este sănătoasă ţinută mai multe ore, produce modificări cerebrale
Foto: Captură B1 TV

Fostul PSD-ist Cătălin Rădulescu a declarat, miercuri, că purtarea măștii de protecție pentru mai multe ore pe zi „produce modificări cerebrale.”. Deputatul a mai spus că abordarea Guvernului, „cu complicitatea PSD”, în ceea ce priveşte pandemia cu noul coronavirus a fost una greşită, a afirmat.

Deputatul Cătălin Rădulescu: Masca nu este sănătoasă, produce modificări cerebrale

Cătălin Rădulescu, zis și deputatul ‘Mitralieră’, nu neagă existența pandemieid e coronavirus, dar susține că abordarea autorităților este una greșită, afirmând că obligativitatea purtării măsștii de protecție poate provoca „modificări cerebrale”.

„Existenţa acestui virus e clară, este în toată lumea. Eu am teoria mea vizavi de cum trebuia prevenită această pandemie, inclusiv în România, sau cum o tratezi. Adică eu nu cred în obligativitatea măştii. Nu o să cred niciodată, indiferent cine mi-ar impune acest lucru. Am fost prin toată lumea asta şi am văzut şi înainte de pandemie oameni care purtau mască. Dar o făceau pentru a se proteja ei pe ei. (…) Pe de altă parte, de la început am spus că trebuiau făcute testări masive”, a declarat Rădulescu într-o conferinţă la sediul Partidului Ecologist Român, formaţiune pentru care deschide lista candidaţilor la Camera Deputaţilor în circumscripţia Argeş, scrie Agerpres.

Cătălin Rădulescu: Românii nu sunt oameni reci, au nevoie de socializare

Cătălin Rădulescu s-a arătat și împotriva carantinării, afirmând că românii nu sunt o „nație rece” și că au nevoie de socializare.

De asemenea, Rădulescu a precizat că niciun om nu trebuie să fie obligat să se vaccineze, dacă nu este convins de acest lucru.

„Noi, românii, suntem o naţie mai altfel decât alţii, nu suntem reci. Noi suntem totdeauna deschişi la orice fel de discuţie, să fim prietenoşi, avem altă manieră. Închipuiţi-vă ce a însemnat luni de zile să ţii toţi oamenii carantinaţi în case. Unii au stat în blocuri, în apartamente, fără să poată ieşi. Plus că masca, aşa cum am spus-o ca medic totdeauna, nu este sănătoasă dacă este ţinută nu ştiu câte ore, pentru că ea produce modificări cerebrale la un anumit moment. Cum poţi să accepţi tu, ca medic, să induci în populaţie un lucru care tu ştii că nu este sănătos? Deci, abordarea acestui guvern, cu complicitatea PSD-ului, a fost greşită. S-a dorit să se înspăimânte tot poporul, în loc să faci cum fac suedezii sau alte naţii care au înţeles altfel – să protejeze poporul, să-l lase să funcţioneze, să fie liber. (…) Dacă ei stabilesc să meargă la vot pe 6 decembrie, eu le cer românilor să nu se prezinte pentru aceste partide, să voteze alte partide, care vin cu altă abordare”, a spus deputatul.