Deputatul Sorin Buta a demisionat din PDL, după ce a fost declarat colaborator al Securității

Deputatul Sorin Buta a demisionat din PDL, după ce a fost declarat colaborator al Securității
Foto: cdep.ro

Liderul PDL din Camera Deputaților, Mircea Toader, a anunțat, luni, că deputatul Sorin Buta a demisionat din partid după ce a fost declarat colaborator al fostei Securități.

Toader a precizat că Buta a demisionat din proprie inițiativă nefiind forțat de nimeni, acesta nedorind să creeze o imagine proastă partidului.

Acesta ar putea fi reprimit în PDL dacă își va clarifica situația juridică și va demonstra că sentința din cazul său este un abuz.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 26 ianuarie, că deputatul PDL Sorin Buta a colaborat cu fosta Securitate.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) susține că deputatul PDL ar fi furnizat fostei Securități mai multe informații legate de studenții stăini dintr-un complex studențesc, primind în schimbul acestora anumite sume de bani.

Un verdict similar a primit în urmă cu circa două săptămâni şi vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu. Pe 10 martie, liderul onorific al PC a primit sentința irevocabilă de colaborator al fostei Securități sub numele de cod “Mircea” și “Felix”. Mai mulţi politicieni au declarat în urma acestei decizii că Dan Voiculescu ar trebui să se retragă din orice funcție publică precum și din Partidul Conservator pentru a nu afecta imaginea Alianței Social Liberale.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan