Senatoarea Diana Șoșoacă a fost citată astăzi de Parchetul General, în cazul sechestrării echipei de jurnaliști străini de la Rai 1.
Aceasta le-a făcut plângere penală jurnaliștilor, după ce din cauza faptului că nu îi conveneau întrebările puse de aceștia, a decis să îii țină secrestrați în cabinetul de avocatură până la venirea poliției.
Aceasta susține în continuare că se fac presiuni politice la nivel înalt pentru judecarea dosarelor sale, fără să specifice nimic în mod concret.
Parchetul General a deschis trei dosare pe numele său, în urma incidentului care a creat inclusiv tensiuni la nivel diplomatic între România și Italia.
Senatoarea a refuzat să ofere amănunte din anchetă, dar a ţinut să precizeze că este vorba de o anchetă împotriva unui demnitar al statului român, care se va desfăşura „conform Codului de Procedură Penală, nu cum doresc jurnaliştii”.
Silvestru Șoșoacă a oferit o serie de delarații controversate după ce a contestat controlul judiciar efectuat după ce a agresat un polițist care a intervenit după ce a mușcat-o pe jurnalista din Italia care conducea interviul.
El a negat fapta în fața jurnaliștilor, declarând că aspectul jurnalistei nu era pe placul său, fiind „prea osoasă”.
Dumitru Silvestru Şoşoacă a răspuns zâmbind:„era prea osoasă, mie îmi place cărnoase”.
Unul dintre avocaţii lui Silvestru Şoşoacă a declarat, de asemenea, că nu există fapta pentru care soţul senatoarei acesta este acuzat. Avocatul a precizat: „sunt probe în favoarea noastră, din care rezultă nevinovăţia domnului Şoşoacă”.
Ambasada Italiei de la București a declarat că ia act de anchetele în curs și este, de asemenea, încrezătoare în implicarea instituțiilor române în vederea soluționării conflictului iscat între senatoare Diana Șoșoacă și jurnaliștii din partea Rai 1.
„Referitor la evenimentul în care au fost implicate corespondenta RAI Lucia Goracci şi echipa acesteia în ziua de 10 decembrie la Bucureşti, Ambasada Italiei în România exprimă aprecierea sa faţă de declaraţiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituţional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalistă şi echipa de televiziune şi de apărare a rolului ziariştilor şi a libertăţii de informare”, arată misiunea diplomatică într-un comunicat de presă.
Președintele României, Klaus Iohannis, a clasat incidentul ca fiind unul „absolut regretabil”, iar autorităritățile competente fac demersurile necesare pentru soluționarea problemelor.