Diplomat maghiar: Îl invit pe Titus Corlăţean la dialog privind relaţiile minorităţilor naţionale din cele două ţări

Diplomat maghiar: Îl invit pe Titus Corlăţean la dialog privind relaţiile minorităţilor naţionale din cele două ţări
Foto: orientpress.hu

Ungaria cere Guvernului României să renunţe la reticenţă în privinţa relaţiilor dintre cele două state. Prezent la Cluj, unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, secretarul de stat al Ministerului de Externe al Ungariei i-a transmis ministrului Titus Corlăţean că trebuie să dialogheze mai mult şi nu doar să exprime puncte de vedere unilaterale.

Întrebat cum comentează declaraţiile ministrului Titus Corlăţean potrivit cărora minoritatea română din Ungaria are o situaţie precară în comparaţie cu minoritatea maghiară din România, Nemeth a afirmat că îl invită pe Corlăţean la un dialog pe această temă.

Dialogul și respectul reciproc al celor două popoare, al poporului român și al poporului maghiar, poate fi soluția la orice fel de probleme ce se ivesc pe viitor. Aș dori să-i transmit domnului ministru Corlățean că trebuie să ne onoreze și cu dialogul, nu doar cu declarații unilaterale cu privire la problemele minorităților naționale”, a declarat Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul de Externe al Ungariei.

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare