Discuțiile purtate pe WhatsApp de liderii PSD în perioada OUG 13. Cum dădea Dragnea ordinul pentru organizarea de contramanifestații. Firea: ”Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

Discuțiile purtate pe WhatsApp de liderii PSD în perioada OUG 13. Cum dădea Dragnea ordinul pentru organizarea de contramanifestații. Firea: ”Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

Jurnaliștii de la RISE Project au publicat vineri mai multe conversații interne purtate pe WhatsApp de liderii PSD, la începutul anului, în perioada scandalului generat de adoptarea OUG 13.

Grupul denumit „Comunicatori PSD” este format din peste 20 de ”fruntași ai partidului” care au funcționat atunci ca o celulă de criză.

Mesajele în posesia cărora au intrat cei de la RISE Project încep de la jumătatea lunii ianuarie, atunci când Liviu Dragnea tocmai se întorsese din SUA, de la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

„Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back!”, și-a anunțat Dragnea colegii.

În țară, situația era deja tensionată după ce președintele Klaus Iohannis se prezentase la ședința de guvern, avertizându-i pe miniștri în privința celor doi ”elefanți” din încăpere, ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale.

Dragnea își certase deja colegii cu privire la acest episod.

„A prins momentul și a făcut pe șmecherul. (…) Eu nu înțeleg de ce nu vorbim? V-ați ridicat azi toți miniștrii să ieșiți din sală? De ce nu v-ați ridicat să îl lăsați singur?”, a scris atunci șeful PSD pe WhatsApp.

Jurnaliștii citați publică în continuare mai multe discuții dintre liderii PSD.

Olguța Vasilescu către Florin Iordache: „Du-te prin pușcării să vadă jurnaliștii cum trăiesc oamenii. (…) Mergeți la penitenciarul de femei. Mai pe latură umană, așa, poate în decembrie nu s-a dat căldură acolo. Au stat în 9 grade temperatură, a spus Bica la TV. (…) reai, domnule ministru, arată-ne că ai cojones! Și dacă ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimbă tot. Ce dezbatere publică mai vrei, Iohannis? Soția ta poate fi așa. Și Ministerul Sănătății ar fi bine să se implice. (…)”.

Codrin Ștefănescu: „Mitingul securiștilor a fost un eșec, nu vă panicați.”

Gabriela Firea: „Observați! Sunt foarte multe postări sponsorizate și conturi noi”. „Mai sunt în jur de o mie de manifestanți și urmează să se retragă”.

Olguța Vasilescu: „Au fost oameni și la Craiova. Au fost 16. Care n-au strigat nimic.”

Pe 31 ianuarie, după ce ministul Justiției de atunci, Florin Iordache, a anunțat adoptarea Ordonanței 13, iar la guvern deja începuseră manifestațiile de amploare, PSD-iștii încep să se pregătească pentru organizarea de contramanifestații.

Discuții din noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie:

Liviu Dragnea: „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”.

Liviu Pleșoianu: „Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac față la mesaje… Vor să fie alături de noi! Sunt conștienți că se încearcă o lovitură de stat. Cum spuneam, șarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm țara asta de HIDRA!”.

Gabriela Firea: „Suntem prezenți! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

Ecaterina Andronescu: „Da, să apărăm România!”

Ideea este susținută și de foștii miniștri Nicolae Bănicioiu și Rovana Plumb.

Codrin Ștefănescu: „În sfârșit!!!”.

Liviu Dragnea: „Organizați-vă!”

Codrin Ștefănescu: „Începem de acum! Trebuie doar să decizi unde îl organizăm și când!”.

Liviu Dragnea: „Vreau să atrageți toți membrii de partid, fără Chirica de la Iași. Că e omul SIE. Nu v-am zis până acum. Și câte spune în stânga și-n dreapta, instigă.”

Doina Pană: „Da, un miting uriaș! Să nu-ncapă comparație cu numărul lor de participanți”.

În plină organizare a contramanifestațiilor, liderii PSD găsesc timp și să-și critice foștii colegi pentru reacțiile care începuseră deja să apară după publicarea în Monitorul Oficial aOUG 13.

Fosta deputată PSD tocmai primise un like pe Facebook la o postare în care critica PSD-ul.

„Ceaușescu a fost mic copil, și el lucra pentru propășirea neamului, vă amintiți, dragi prieteni? Suntem datori să veghem ca acele vremuri să nu se mai întoarcă! Pașnic, fără violență! #DemocratiaTrebuieAparata.” era mesajul Aureliei Cristea care fusese apreciat de europarlamentarul PSD, Sorin Moisă.

„Vedeți și like-ul d-lui Sorin Moisă”, a scris Liviu Dragnea pe grupul de WhatsApp, la ora 01:46.

Ecaterina Andronescu: „Incredibil!!!”

Un like la postările Aureliei Cristea a dat și comisarul european Corina Crețu, amănunt care nu a fost scăpat din vedere de Dragnea.

„Draga noastră Corina”, a scris șeful PSD.

Anei Birchall : „Poftimmmm? Și dna comisar????”

Cinci zile mai târziu încep manifestațiile din fața Palatului Cotroceni, pentru susținerea Guvernului. Aproximativ 1.500 de oameni participă la acestprotestcare nu a fost însă asumat oficial de PSD.

Întrebat în legătură cu aceste dezvăluiri, Liviu Pleșoianu, unul dintre social-democrații care au participat la acele discuții, a avut o reacție halucinantă. El a susținut că protestele din ianuarie-februarie au fost o încercare de lovitură de stat pusă la cale de Noua Securitate, pe care a numit-o Hidra, la care au participat și români bine intenționați, dar prost informați. (Detalii AICI)

Gabriela Firea a reacționat la aceste dezvăluiri spunând că ele reprezintă doar o nouă încercare de denigrare a lui Liviu Dragnea. (Detalii AICI)