DNA: Dosarul lui Ilie Sârbu nu a fost închis, deci numirea sa la Curtea de Conturi încalcă legea

DNA: Dosarul lui Ilie Sârbu nu a fost închis, deci numirea sa la Curtea de Conturi încalcă legea
Foto: ancheteonline.ro

Senatorii se pregătesc să-l numească pe Ilie Sârbu în funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi, dar DNA avertizează că numirea este ilegată, Sârbu fiind în continuare urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale.

DNA a confirmat pentru România Liberă că dosarul cu prejudiciul de peste 303 milioane de euro în care este implicat fostul lider al senatorilor PSD nu este închis.

La începutul acestei sesiuni parlamentare, Sârbu a anunțat că se retrage din politică în pregătirea votului din Parlament prin care urma să preia o funcție de vicepreședinte la Curtea de Conturi. El ar urma să fie nominalizat de social-democrați pentru acest post.

Ilie Sârbu este urmărit penal în dosarul disjuns din dosarul despăgubirilor ilegale, în care este implicat Viorel Hrebenciuc. Acesta din urmă și fiul său Andrei, parlamentarii Ioan Adam și Tudor Chiuariu și alți inculpați sunt trimiși în judecată pentru fapte privind retrocedarea unor mari suprafețe de pădure. Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.

Hrebenciuc este cercetat în continuare într-un dosar desprins din cel al retrocedărilor, fiind acuzat că i-a instigat pe deputații Ilie Sârbu și Dan Șova la traficarea influenţei şi instigare la cumpărare de influenţă a lui Dan Şova.