DNA: Viorel Hrebenciuc promitea susținerea unui coleg de partid la șefia PSD în schimbul promovării unei legi privind amnistia și grațierea

DNA: Viorel Hrebenciuc promitea susținerea unui coleg de partid la șefia PSD în schimbul promovării unei legi privind amnistia și grațierea
Foto: zf.ro

Viorel Hrebenciuc a fost audiat, luni, într-un nou dosar pentru trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, cumpărare de influenţă și instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Conform procurorilor anticorupţie, Hrebenciuc i-ar fi promis unui coleg de partid că îl susţine la preluarea şefiei PSD, în schimbul promovării unei legi privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Potrivit unor surse, persoana în cauză ar fi Dan Şova, chemat de DNA la audieri, în acelaşi dosar. (DETALII AICI)

”Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, ar fi întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie faţă de persoana sa. Astfel, anterior datei de 13.08.2014, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat unei persoane, fost şef al unei structuri de protecţie, să obţină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicaţiilor, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum şi instituţia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie sau Serviciul Român de Informaţii.”, se arată în comunicatul instituției.

”Persoana solicitată i-ar fi spus lui Hrebenciuc Viorel că i-a cerut angajatului să obţină astfel de informaţii, iar acesta i-a comunicat că Hrebenciuc Viorel a fost şi este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Totodată, persoana solicitată l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc Viorel că, prin intermediul angajatului D.N.A., poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicităţii.
În contrapondere cu serviciile acordate, persoana solicitată i-ar fi cerut lui Hrebenciuc Viorel sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a promis că, prin intermediul fiului său, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică.”, se mai arată în comunicatul DNA

Hrebenciuc și-ar folosit influența pt a determina un lider al grupului său parlamentar din Camera Deputaților sa inițieze o propunere legistlativă privind amnistia și gratierea unor pedepse.

”Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Național al partidului respectiv şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Colegul său de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.”, potrivit comunicatului citat.

Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, luni dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde este audiat într-un nou dosar. Este vorba despre un nou dosar, un dosar de anul acesta. Ar fi al treilea dosar pe care Hrebenciuc îl are anul acest la DNA. (DETALII AICI)