Dosar de politician: Bogdan, ”The monkey”, noul baron al județului Prahova (VIDEO)

Dosar de politician: Bogdan, ”The monkey”, noul baron al județului Prahova (VIDEO)
Foto: B1 TV

Silviu Mănăstire a vorbit marți la ”Dosar de politician” despre mafia de la Prahova.

Doi procurori curajoși pe nume Negulescu și Onea au început în anul 2015 destructurarea cele mai puternice mafii politice locale din România: mafia de la Prahova. Cunoscută drept Patria Hoților. O parte din investigațiile procurorilor ploieșteni au fost preluate de structura centrală a DNA unde s-a încercat mușamalizarea anchetelor. Nu s-a reușit: astfel că la intervale regulate DNA Ploiești livrează opinie publice dosare grele. Mafia de la Prahova este însă departe de a fi destructurată.

În imagini este noul șef al Consiliului Județean Prahova pe nume Bogdan Toader, el are doar 33 de ani. Se observă cum un consilier PSD în vârstă, care îi poate fi tată, îi sărută mâna acestui junior, amintind parcă de sarutul mafiot al ghiulului din filmul Nașul. Oare de ce un consilier județean cu vechime i-ar pupa mâna unui tinerel proaspăt ales, ce-i drept, șef la CJ Prahova. Pentru că acest Bogdan Toader nu este șef peste nimic în mod real; porecla sa este Monkey, adică Maimuța și este un simplu băiat care a jucat baschet. I se spune Maimuța pentru că Bogdan Toader are mâinile mai lungi decât în mod normal, probabil tot de la prea mult baschet jucat în liceu. Cum ajunge însă Maimuța șefa la Consiliul Județean Prahova nici măcar șeful PSD Liviu Dragnea nu știe. O să-i explicăm imediat cu imagini și documente.

Bogdan Toader are o singura calitate: este prietenul la cataramă al deputatului Vlad Cosma, cunoscut ca Vlăduț, ce este tocmai fiul fostului președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma. Baronul a fost reținut, eliberat și apoi multiplu anchetat în diverse dosare penale. Juniorul Vlăduț Cosma este anchetat și el alături de tatăl său.

Acuzațiile sunt relativ simple, foarte multă șpagă luată de familia Cosma: un interlop local pe nume Răzvan Alexe lua bani de la firmele care aveau contracte cu Consiliul Județean: bani de lucrări dați comunelor din Prahova, bani pentru deszăpeziri, afaceri cu drumuri sau papetărie. Toate firmele erau dijmuite, interlopul Alexe ducea banii în alte firme de unde erau scoși la valiza. În acea perioadă proaspătul șef al Consiliului Județean Prahova Bogdan Toader figura drept consilier al baronului Mircea Cosma.

După ce lui Cosma i s-a interzis să-și mai exercite funcția juniorul Toader a fost ales vicepreședinte al CJ și i-a ținut practic locul baronului. Situație este ilară: un fost băiat de mingi, baschetbalist, prieten cu fiul lui Cosma, pus să țină cald fotoliul baronului. Pe aceleași considerente, acum câteva zile Bogdan Toader, zis Maimuța, a fost înscăunat președinte la CJ.

Ca o ironie a sorții, în anul 2012, pentru că Maimuța nu avea un loc de muncă, baronul Cosma l-a făcut director al grădinii Zoologice de la Bucov, unde în timpul conducerii sale a murit singurul exemplar de cangur pitic din România. Este de ras, dar juniorul acesta conduce unul dintre cele mai bogațe judete ale țării!

Ce servicii reale făcea acest Bogdan Toader pentru familia baronului Cosma: procurorii DNA susțin că juniorul era tocmai "interfața folosită de Cosma Mircea pentru legatura cu Alexe Răzvan (interlopul) și restul membrilor grupului". Toader a participat, susțin procurorii, la filajul cu mașini pe care echipa lui Mircea Cosma l-a desfășurat împotriva procurorilor DNA care îi anchetau. Iată o declarație făcută de un om de afaceri care a avut neșansa să-l cunoască pe Vlăduț Cosma: "în luna iunie 2012 am fost chemat la restaurantul X unde mi s-a spus să cesionez părțile sociale către Vlad Cosma prin interpuși. Primarul Iulian Bădescu mi-a spus să tac pentru că rezolva el situația".

În final omul de afaceri a cedat controlul firmei sale lui Vlad Cosma care primea lunar din conturile firmei 2500 de euro cash sau prin facturi. În final, după ce timp de patru ani omul de afaceri a fost stors ca o lămaie, Vlăduț Cosma și interpușii lui l-au dat afara din societate și l-au lăsat fără afacere.

Dosar de politician: Bogdan, ”The monkey”, noul baron al județului Prahova

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)